Nogomet
10

De Laurentiis: Cavanijeva cijena je apsurdna

Totalsport
Edinson Cavani (Foto: AFP)
Edinson Cavani (Foto: AFP)
Napolijev predsjednik Aurelio De Laurentiis šokiran je što je PSG spreman platiti 63 miliona eura i tako aktivirati odštetnu klauzulu u ugovoru Edinsona Cavanija.

Urugvajski nogometni reprezentativac trebao bi danas i službeno postati novi igrač PSG-a nakon što je u posljednje tri sezone redovno za Napoli postizao preko 20 golova u Seriji A.

"Bez odštetne klauzule u Cavanijevom ugovoru ne bih razmišljao o njegovoj prodaji. To je stvar principa. Ne možete kupiti sve, jednostavno jer to nije dobro ni na etičkom nivou. Problem s tim klubovima je što su u vlasništvu kompanija čiji su predsjednici spremni platiti apsurdne svote novca", rekao je De Laurentiis.

"Za Cavanija sam svake godine morao povećavati njegovu cijenu. Na kraju je toliko porasla i postala je veća od onoga što je Bayern zaradio za osvajanje Lige prvaka. Onda mi je počeo govoriti da želi otići. Pa sam mu ja rekao da uvrstimo odštetnu klauzulu. Siguran sam da Real Madrid, Manchester City i Chelsea nikad ne bi potrošili 63 miliona eura."