Nogomet
0

PSG je spreman platiti 63 miliona eura za Cavanija

Totalsport
Edinson Cavani (Foto: AFP)
Edinson Cavani (Foto: AFP)
Ne nazire se kraj trakavici u vezi s urugvajskim nogometašem Edinsonom Cavanijem, prošle godine uvjerljivo najboljim strijelcem i igračem Napolija, doprvaka u talijanskoj Serie A.

Ipak, po navodima španskog Asa ipak se dogodio jedan bitan detalj u srijedu, a to je namjera francuskog prvaka PSG-a da plati ono što Napoli i traži, a to je odšteta od 63 miliona eura, klauzulu koja se i nalazi u Cavanijevom ugovoru.

Chelsea, Real Madrid i Manchester City su zadnjih tjedana stalno dovođeni u kontekst s Cavanijem, ali je svakom od tih klubova bilo previše platiti spomenutih 63 miliona. Prvi čovjek Napolija Aurelio De Laurentiis je bio tvrd pregovarač, te nije želio pristati na nikakve kompromise. No, PSG je navodno u srijedu obavijestio da je spreman otići do kraja s Urugvajcem.

Kada su francuski novinari saznali takvo što i upitali novog trenera PSG-a Laurenta Blanca šta ima reći na tu temu, Blanc je neodređeno odgovorio:

"Sigurno nisam jedini trener na svijetu koji bi htio Cavanija. Ako dođe kod nas, bit će veliko pojačanje. U to nema sumnje".