Nogomet
0

De Eulate: Zadovoljan sam igrom, ali ne i rezultatom

Piše: E. M.
Koldo Alvarez De Eulate (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Koldo Alvarez De Eulate (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Selektor Andore Koldo Alvarez De Eulate na konferenciji za novinare koja je održana nakon utakmice na stadionu Bilino Polje kazao kako je zadovoljan pokazanom kvalitetom igre svojih igrača, ali ne i rezultatom.

De Eulate je na početku kazao kako nije zadovoljan nastupom svojih igrača u prvom poluvremenu, s obzirom da je očekivao mnogo više.

"Na utakmicu gledam kao u Izraelu, u prvom dijelu sam očekivao više, ali ni u drugom nismo pružili mnogo. Ovdje se svaka greška plaća i to se vidjelo rezultatom. Tri gola je velika razlika i Bosna i Hercegovina je to iskoristila", izjavio je De Eulate.

Na pitanje novinara da li će pojačavati odbranu, De Eulate je kazao da ostaje pri četiri igrača u odbrani svog tima, ali da će s obzirom na protivnika vršiti potrebne izmjene.

Selektor je još kazao da nije zadovoljan rezultatom, ali da jeste trudom i angažmanom igrača na terenu. De Eulate je još dodao kako je potrebno izvršiti još neke izmjene u igru sa naglaskom na zadržavanje lopte u posjedu.

"Rodrigues je gledao prema drugom igraču pa nije ni vidio šta je uradio", prokomentarisao je De Eulate crveni karton Bešića.