Traži izgovor
3

De Bruyne štiti Guardiolu: Ne znam šta priča Toure, nisam vidio ništa rasističko u klubu

Klix.ba
Kevin De Bruyne i Pep Guardiola (Foto: EPA-EFE)
Kevin De Bruyne i Pep Guardiola (Foto: EPA-EFE)
Izjave Yaye Toure o Pepu Guardioli u kojem je optužio španskog stručnjaka za rasizam izazvale su puno pažnje svjetske javnosti, a nogometaš Manchester Cityja i jedan od najboljih igrača u Premiershipu Kevin De Bruyne stao je u zaštitu menadžera Građana.

Toure je istakao da mu je želja "uništiti" mit o Guardioli te da on nije trener kakav se predstavlja, a France Football njegove riječi o treneru Manchester Cityja objavio je u dva dijela.

Ipak, reprezentativac Belgije i veznjak Cityja Kevin De Bruyne smatra da nikada u klubu nije vidio nikakvo rasističko ponašanje i da u trenutnoj ekipi igra nekoliko tamnoputih nogometaša.

"Nikad nisam vidio ništa slično, bilo bi čudno da je trener rasista jer u našem timu ima mnogo tamnoputih igrača. Dakle, ne znam o čemu priča Toure. Možda su njegove riječi bile pogrešno protumačene ili prejako prenesene. Kada ne igrate uvijek, pokušavate da pronađete izgovor," poručio je De Bruyne.

Nakon toga, on je rekao da je Manchester City imao najbolju sezonu u historiji kluba i da je trener donosio najbolje odluke.

"Imali smo najbolju sezonu u historiji kluba, znači trener je donosio ispravne odluke. Možda je Guardiola mislio da Yaya nije u najboljoj formi, nikada nisam vidio ništa rasističko u klubu", istakao je ovaj vezni nogometaš.

Podsjećamo, Manchester City na superioran način osvojio je titulu prvaka Engleske srušivši gotovo sve rekorde, a Yaya Toure nakon osam godina napustio je klub.