Reklama za Paraolimpijske igre
0

VIDEO / David Beckham "slijep" igrao nogometa

Sarajevo-x.com
Slavni fudbaler David Beckham snimio je prvu reklamu za Sainsbury. U reklami mu je stavljen povez za oči dok igra fudbal sa britanskim paraolimpijskim timom. Beckham je imao priliku vidjeti kako trenira tim igrača kojim je oštećen vid, a nakon toga mu je stavljena noćna maska kako ni on ne bi vidio.

Ova reklama nastoji pomoći Sainsburyjevu ''1 Million kids challenge'' kampanju koja ohrabruje djecu da učestvuju u Paraolimpijskim igrama ili da se uključe u neku sportsku sekciju bez obzira na invaliditete.

David Beckham je prvi put viđen kako nespretno šutira i kako se pati da doda loptu svojim saigračima, pokušavajući da shvati kakav je život igrača koji imaju oštećen vid.

Nekoliko puta je trčao sa povezom preko očiju oslanjajući se na nekog od igrača. On je u penalima promašio prva dva, a treći put je pogodio jer je bio navođen trenerovim glasom iza gola.

Nakon igre su svi pozirali za zajedničku fotografiju, a David je rekao svom saigraču da ima velika ramena, nakon čega ga je on zgrabio za lice i duhovito dobacio da on ima ogromnu glavu.