Zatražio kažnjavanje Srbije
4

Danny Rose: Gađali su me kamenjem i vrijeđali

Klix.ba
Danny Rose, odbrambeni igrač mlade engleske nogometne reprezentacije zatražio je kažnjavanje reprezentacije Srbije zbog rasističkog ponašanja navijača u Kruševcu na uzvratnoj utakmici baraža za Evropsko prvenstvo koje se igra u Izraelu.

Podsjetimo, utakmica je završila tučnjavom i rasističkim uvredama, nakon što je reprezentacija Engleske u sudijskoj nadoknadi postigla pogodak i osigurala plasman na EP.

Rose je za Sky Sports kazao da su ga napali i igrači, nakon čega je uslijedila tuča u tunelu, a tokom cijele utakmice srbijanski navijači su ga prozivali, oponašali majmunske krike i gađali ga kamenjem.

"Dva puta su me pogodili kamenom u glavu dok sam izvodio out. Nisam se mogao skoncentrisati na igru, bio sam jako ljut. Kada smo napokon postigli pogodak izrazio sam emocije, u tom trenutku su me opkolili igrači Srbije i počeli gurati. Dva puta su me udarili. Kada su me odgurali odatle šutnuo sam loptu i sudija me isključio iz igre. Ne razumijem, utakmica je bila završena, a još su se čuli rasistički povici", ispričao je Rose.

On je istakao da će insistirati na tome da Srbija bude izbačena iz evropskih takmičenja. Mnogi utjecajni ljudi engleskog nogometa također su zatražili da Srbija bude kaženjena.