Nogomet
3

Damir Sadiković: Moramo napasti Lovćen i na Koševu napraviti prednost

Piše: D. B.
Damir Sadiković (Foto: fkzeljeznicar.ba)
Damir Sadiković (Foto: fkzeljeznicar.ba)
Željezničar će u četvrtak na Koševu u okviru 1. pretkola Evropske lige dočekati ekipu crnogorskog Lovćena. Nogometaš Plavih Damir Sadiković smatra da njegov tim mora napasti protivnika kako bi ostvario prednost za revanš.

Ekipa Željezničara se priprema za evropske utakmice i analizira protivnika,

"Pripreme teku odlično, dobro se radi i nema povrijeđenih igrača, a nadamo se da ih neće ni biti. Još uvijek analiziramo protivnika, gledamo snimke njihovih utakica i pripremamo se. Jasno nam je da Lovćen neće biti lagan protivnik, osvajači su crnogorskog kupa, a snagu su pokazali i u pripremnim utakmicama" izjavio je Sadiković za portal Klix.ba.

On smatra da Željezničar mora igrati napadački u prvom susretu na Koševu.

"Očekujem tvrdu utakmicu, obje ekipe će ući s dosta opreza, ali je nama jasno da moramo napasti i u prvoj utakmici odraditi dosta posla, kako bi s napravili prednost za revanš u Crnoj Gori", kazao je nogometaš Željezničara.

Iako je ekipa prošlu sezonu završila bez trofeja, a otišli su i važni igrači poput Nermina Zolotića i Armina Hodžića, Sadiković vjeruje da Plavi i dalje imaju snažan tim.

"Ekipa je dorasla izazovima, naporno radimo i namjeravamo se maksimalno boriti. Da li nam trebaju pojačanja, odlučit će stručni štab. Dat ćemo sve od sebe, a dokle ćemo stići, vidjet ćemo", rekao je ovaj igrač sredine terena.

Ukoliko eliminiše ekipu Lovćena, Željezničar će u 2. pretkolu igrati protiv boljeg iz duela UE Santa Coloma - FK Metalurg Skoplje.

"Fokusirani smo samo na dvomeč sa Lovćenom. O 2. pretkolu uopće ne razmišljamo", završio je Sadiković.

Utakmica Željezničar - Lovćen se igra u četvrtak 3. jula s početkom u 21:15 sati.