Nogomet
15

Bogdanović: Protiv Lovćena neće biti lako, prednost je što revanš igramo kući

Piše: D. B.
Jasmin Bogdanović
Jasmin Bogdanović
Željezničar je jučerašnjim žrijebom u Nyonu dobio protivnika u 1. pretkolu Evropske lige, a to je crnogorski klub Lovćen. U taboru Plavih ne očekuju lagane mečeve.

Željezničar se trenutno nalazi na pripremama u Međugorju, gdje se ekipa priprema za narednu sezonu. Prva zvanična utakmica će biti gostovanje kod Lovćena u Crnoj Gori.

"Na pripremama se radi veoma dobro i atmosfera u timu je pozitivna. S lovćenom neće biti lako igrati, a naša blaga prednost je to što revanš igramo kod kuće. Bez obzira što se radi o manje poznatom klubu, oni su nezgodan protivnik, no, mi idemo u Crnu Goru po pozitivan rezultat", izjavio je Bogdanović za portal Klix.ba.

Ukoliko prođe u 2. pretkolo Evropske lige, Željezničar će igrati porotiv pobjednika duela UE Santa Coloma - Metalurg Skoplje.

"Ko god da bude naš protivnik u 2. pretkolu, bit će izazov za nas. Ipak, još uvijek ne razmišljamo o tome, jer idemo utakmicu po utakmicu. Sada smo maksimalno fokusirani na dvomeč s Lovćenom", rekao je stoper Željezničara.

On se nada da će tokom priprema izboriti mjesto standardnog prvotimca.

"Vjerujem da ću se svojim trudom i zalaganjem uspjeti nametnuti treneru Adžemu te da ću imati veću minutažu u odnosu na prošlu sezonu", završio je Bogdanović.