Nogomet
13

Damir Osmanković potpisao za Olimpic: Želim podići formu i nametnuti se stručnom štabu

Piše: D. B.
Damir Osmanković
Damir Osmanković
Dvadesetdvogodišnji bh. nogometaš Damir Osmanković novi je član sarajevskog Olimpica.

"Ugovor sam potpisao na godinu dana, tako da se vraćam aktivnom igranju nogometa nakon teške povrede i pauze koja je trajala duže od 10 mjeseci. Bio sam blizu odlaska u belgijski Tubize, ali se na kraju nismo dogovorili. Međutim, naporno sam radio s privatnim trenerom, a i ova reprezentativna pauza će mi dobro doći da se vratim i počnem raditi s ekipom. Želim što prije podići svoju formu, a potom se nametnuti stručnom štabu", izjavio je Osmanković.

Olimpic je trenutno posljednji na tabeli sa četiri osvojena boda, no, novo pojačanje Vukova tvrdi da će se situacija popraviti.

"Mislim da nećemo doći u situaciju da se borimo za opstanak. Neki su nas već otpisali, ali je ova ekipa zaista dobra. Potrebno je samo da posložimo stvari", završio je Osmanković.

Nakon pauze, prvenstvo se nastavlja 10. i 11. septembra, a Olimpic će u nedjelju 11. septembra ugostiti Radnik iz Bijeljine.

Osmanković igra na poziciji lijevog beka, ali se dobro snalazi i u ulozi stopera. U karijeri je nastupao za omladinski tim Željezničara, a potom je bio član Radnika iz Hadžića, Famosa, Slavije i Veleža.