Nogomet
122

Turković potpisao za Olimpic: Imamo iskusne i mlađe igrače, možemo napraviti respektabilan tim

Piše: D. B.
Nedo Turković
Nedo Turković
Bh. nogometaš Nedo Turković danas je zvanično postao novi napadač sarajevskog Olimpica.

Turković je ovog ljeta napustio Željezničar nakon što mu je istekao dvogodišnji ugovor, dobio je nekoliko ponuda, a odlučio je karijeru nastaviti u najmlađem sarajevskom premijerligašu Olimpicu.

Iza njega je težak period koji je prošao nakon operacije ligamenata koljena. Ipak, Turković se oporavio i potpuno je spreman za takmičarske utakmice, što je potvrdio u izjavi za portal Klix.ba.

"Potpuno sam spreman za rad, moje koljeno je sada dobro i to mi je najvažnije", izjavio je Turković.

Ugovor s Olimpicom je potpisao danas na jednu godinu te će konkurisati za mjesto u napadu Vukova, koje očekuje još jedna sezona puna izazova.

"Dosta je igrača otišlo, ali su ostali neki iskusni poput Regoja, Bandovića i Hadžića. Uz Karića i ostale mislim da možemo napraviti respektabilan tim. Imamo i dosta mladih i talentovanih igrača željnih dokazivanja. Vidjet ćemo šta će biti, teren je mjerilo", rekao je novi napadač Vukova.

Turković već neko vrijeme trenira s Olimpicom, a danas će odigrati prijateljsku utakmicu protiv Slavije.

Dvadesetšestogodišnji napadač je karijeru počeo u Željezničaru, a potom je nastupao za Travnik, Napredak, Lovćen, Akzhayik i AZAL, nakon čega se vratio u Željezničar. Nakon dvije godine na Grbavici, nosit će dres Vukova s Otoke.