Nogomet
30

Emir Hadžić: Olimpic može opstati u Premijer ligi, na proljeće se imamo čemu nadati

Piše: D. B.
Emir Hadžić (Foto: Klix.ba)
Emir Hadžić (Foto: Klix.ba)
Sarajevski Olimpic je trenutno na posljednjem mjestu na tabeli, a turbulencije u klubu i finansijski problemi ne idu u prilog Vukovima, koji su ozbiljni kandidati za ispadanje u niži rang. No, napadač tima s Otoke Emir Hadžić čvrsto vjeruje da će Olimpic i naredne sezone igrati u društvu najboljih.

Olimpic je posljednji na tabeli sa devet bodova osvojenih u 15 odigranih utakmica, a u dosadašnjem dijelu prvenstva je promijenio četiri trenera.

"Sigurno da je sezona loša za nas, posebno zbog činjenice da se Olimpic ranije borio za vrh tabele. Ipak, odlaskom predsjednika Nijaza Gracića, koji je u finansijskom i svakom drugom smislu držao klub i dovodio igrače, nastupio je težak period. Sezonu smo počeli s mnogo novih igrača koji su došli da se afirmišu, dok su iskusniji nogometaši uglavnom otišli. Pripreme za sezonu smo slabo odradili, ušli smo nespremni u prvenstvo, a u svega nekoliko mjeseci smo promijenili četiri trenera. Svaki od njih je imao svoju filozofiju", izjavio je Hadžić.

Jedan od trenera koji je unio pozitivnu atmosferu te zaveo red u Olimpicu bio je Dragan Radović. Stvari su izgledale bolje za Vukove, no, Radović je smijenjen. U ranijem razgovoru za portal Klix.ba je rekao da je otkaz dobio jer nije dozvolio da mu se bilo ko miješa u posao odabira ekipe. Sada sarajevski premijerligaš ima novog trenera, koji bi mogao ispuniti zadatak i izboriti opstanak.

"Dragan Radović nas je digao fizički, odličan je trener. Počeli smo bolje igrati i praviti bolje rezultate, a atmosfera je bila fantastična uprkos teškoj finansijskoj situaciji. Ne znamo zbog čega je smijenjen, ali je sada tu Darko Dražić. Kratko radimo s njim, no, pokazao je da je profesinalac, čovjek željan rada i dokazivanja. Mi smo tu da mu pomognemo, tri kola su do kraja i imamo solidan raspored. Želimo napraviti što bolje rezultate i na pauzu otići u situaciji da se na proljeće imamo čemu nadati", rekao je iskusni napadač.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Naredni protivnik Olimpica je odlična Krupa, koja drži četvrtu poziciju na tabeli sa 24 osvojena boda. Vukovi u ovom meču žele pobjedu.

"Krupa nije naivna, čvrsta su ekipa te primaju malo golova. Odbrana im je dobra, a napad ubojit, neće biti lako. Ipak, vjerujem da imamo kvalitet za pozitivan rezultat, a to je pobjeda", jasan je bio Hadžić.

On je u ovoj sezoni postigao jedan pogodak.

"Ova sezona je loša za mene, kao i za ostatak ekipe. Vratit ću se na loše pripreme, koje su rezultat ovakve forme. Dok smo imali snage, igrali smo dobro, a u drugom smo padali. Lično sam imao problema s povredama, ali sam se vratio. Nadam se da ćemo na proljeće igrati bolje", riječi su našeg sagovornika.

Uprkos teškoj finansijskoj i bodovnoj situaciji, Olimpic može ostati u Premijer ligi.

"Olimpic može opstati, siguran sam. Da je Radović bio s nama od početka, ne bismo bili u ovoj situaciji. Želju smo namučili nekompletni, od Slobode smo primili gol u zadnjim trenucima, Široki smo dobili. Ova ekipa je spoj mladosti i iskustva, zaista mislim da uz dobre pripreme možemo izboriti opstanak. Bila bi šteta da Sarajevo izgubi jednog premijerligaša", istakao je Hadžić.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Da li će ostati u Olimpicu, nije potpuno siguran.

"Ništa sa sigurnošću ne mogu reći, ugovor me veže do ljeta, ali će sve zavisiti od situacije u klubu. Trenutno ne razmišljam o odlasku, želim da skupimo što više bodova i priključimo se ekipama koje su u sigurnoj zoni. Tokom pauze ću razmisliti o svemu", rekao je 32-godišnji nogometaš.

Pored igračke karijere, Emir je uplovio i u menadžerske vode, a tim poslom se namjerava baviti kad okači kopačke o klin. Kako je otkrio za portal Klix.ba, već ima ozbiljne kontakte.

"Igrat ću dok me zdravlje bude služilo. Ne razmišljam o završetku karijere. Ipak, kad se to dogodi, vjerovatno ću se fokusirati na posao menadžera. To već pomalo radim, posredovao sam u transferima Eldara Hasanovića, Dalibora Pandže, Semira Bajraktarevića, Adnana Zahirovića i još nekih igrača. Tokom ljeta će ih biti još. Doveo sam ljude iz Mallorce, Celte iz Viga i Rayo Vallecana na nedavno odigrani gradski derbi između Sarajeva i Željezničara, tako da će biti posla koji ću odraditi tokom narednih prelaznih rokova. Dosad sam radio sve kako bih pomogao našim igračima, znam kakva je situacija jer sam igrao u BiH i inostranstvu, a u narednom periodu bi trebalo biti i finansijske koristi", završio je Hadžić.