Sloboda ostala bez pojačanja
0

Damir Hadžić napustio Tušanj

Piše: D. Brkić
Damir Hadžić (Foto: Arhiv)
Damir Hadžić (Foto: Arhiv)
Poslije tri mjeseca provedena u dresu tuzlanske Slobode, Damir Hadžić, nekadašnji prvotimac Sarajeva, napustio je Crveno-crni tim. Svoje posljednje minute u Slobodinom dresu odigrao je prošle subote u duelu sa Zrinjskim, a trener Darko Vojvodić zamijenio ga je u 43. minuti utakmice.

Hadžić kaže kako je već tada odlučio da ode, jer je uvidio kako u Slobodi ima puno više problema nego što je mogao pretpostaviti. Uz to, napominje Hadžić, atmosfera oko kluba nije dobra, a evidentno je prisustvo raznih destruktivnih elemenata.

Nakon što je zamijenjen, Hadžić se istuširao i napustio Tušanj. Nije sačekao kraj utakmice, niti je sa saigračima proslavio pobjedu u dramatičnoj utakmici. Kaže kako mu je žao zbog toga, ali da će doći na sastanak sa Vojvodićem kako bi se prijateljski rastali.

Hoće li i kada Hadžić nastaviti karijeru za sada nije poznato. Sigurno je da će odmarati do ljetne pauze, a zbog činjenice da se oporavio od povrede i da je u Slobodi izdržavao napore, vrlo vjerovatno ćemo popularnog Hadžiju gledati u nastupima za nekog drugog premijerligaša.

Njegovim odlaskom igrački kadar Slobode je dodatno osiromašen. Jasno je kako Hadžić nije pružio partije kakve su od njega očekivane, ali je još sigurnije da nije zaslužio psovke i uvrede kojima je obasipan sa tribina Tušnja.