Veliko pojačanje stiže na Tušanj
0

Damir Hadžić: Igrač sam Slobode do kraja sezone

Piše: D. Brkić
Damir Hadžić (Foto: Arhiv)
Damir Hadžić (Foto: Arhiv)
Damir Hadžić je novo pojačanje tuzlanske Slobode u zimskom prijelaznom roku. Poslije Almira Bekića, donedavni igrač Sarajeva postigao je sporazum sa predsjednikom Kluba Davudom Zahirovićem.

"Telefonskim putem smo dogovorili saradnju, a početkom iduće sedmice odlazim u Tuzlu kada ću potpisati ugovor do kraja sezone. U Slobodu dolazim prije svega zbog korektnosti trenera Darka Vojvodića, ali i predsjednika Zahirovića. Sloboda je veliki klub, a borba za opstanak u društvu najboljih je za mene još jedan izazov", kazao je za Sarajevo-x.com Damir Hadžić.

On je u džepu imao još nekoliko domaćih i inozemnih ponuda, ali je odabrao Slobodu, jer smatra kako Tuzlaci imaju dobar tim koji će biti dodatno pojačan.

"Ni u jednom klubu nije sjajno, pa ni u Slobodi. Dobio sam informacije kako stvari idu nabolje, a veoma važno je što je ostao kostur ekipe. Želim opravdati epitet pojačanja i svojim igrama pomoći Slobodi da sačuva status premijerligaša", kaže Hadžić.

Trener Slobode Darko Vojvodić očekuje da se ekipi pridruži i Said Husejnović koji je iz Tušnja prije četiri sezone otišao u Werder za 900.000 eura.