Nogomet
10

Damir Džidić: Željezničar je na Grbavici uvijek neugodan

Piše: A. D.
Prvotimci Širokog Brijega (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Prvotimci Širokog Brijega (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Prvi put nakon više od pet mjeseci pauze u timu Širokog Brijega zaigrat će Damir Džidić.

Defanzivac koji je povrijedio koljeno u pretposljednjem kolu prošle sezone potpuno se oporavio, a trener Slaven Musa pružit će mu priliku na sutrašnjoj utakmici protiv Željezničara u okviru osmine finala Kupa BiH.

"Trećeg maja ove godine odigrao sam posljednju zvaničnu utakmicu u dresu Širokog Brijega. Bilo je to pretposljednje kolo prošle sezone i utakmica protiv Čelika. Na njoj sam povrijedio koljeno, došlo je do nategnuća križnih ligamenata i pucanja kolateralnih, medijalnih ligamenata”, kaže Džidić u izjavi za Klix.ba.

“Uslijedio je period strogog mirovanja, potom jačanja noge, te završna faza kod doktora Jankovića, odnosno Nemeca u Hrvatskoj. Prve minute odigrao sam na nedavnom turniru u Vinkovcima”, dodao je Džidić.

I bez Damira Široki Brijeg na startu nove sezone igra odlično. Aktualni lider ima prednost od 2:0 u duelu sa sarajevskim Željezničarom u Kupu BiH.

“Dosadašnji rezultati sve govore. Kvalitet i dobra organizacija dolaze do izražaja, kao i širina našeg igračkog kadra. Jako važna utakmica za nas je ona protiv Olimpica. Ukoliko pobijedimo bit ćemo vjerovatno jesenji šampion. Što se tiče sutrašnje utakmice, mi imamo značajnu prednost, ali se ne smijemo opustiti. Željezničar je na Grbavici uvijek neugodan, ali ja se nadam da ćemo sutra ostati neporaženi”, zaključio je Džidić.