Misimović seli u Moskvu
0

VIDEO / Da li će Zvjezdan imati vremena da uhvati formu za Rumune?

Piše: Edin Isanović
Kako sada stvari stoje Zvjezdan Misimović karijeru će nastaviti u Dinamu iz Moskve. Naime, naš reprezentativac je u nemilosti još uvijek aktuelnog trenera Galatasaraya Gheorga Hagija. Iz tog razloga odlučio je da napusti Tursku i preseli u hladnu Rusiju.

Kako napominju ruski mediji dva kluba (i Wolfsburg je dao saglasnost) su se na finalnim pregovorima dogovorili oko realizacije transfera. Zvanični potpis na ugovor moguć je i u utorak navečer.

Sukob sa "Maradonom sa Karpata“

Da napomenemo Misimović i rumunski stručnjak su se verbalno sukobili prije nekoliko mjeseci i od tada "Maradona sa Karpata“, kako zovu Hagija, ne računa na usluge zamjenika kapitena našeg državnog tima.

"Nogometaši koji samo žvaću žvaku mi nisu potrebni na terenu. Ne preuzimaju odgovornost i ruše atmosferu“, komentarisao je svojevremeno prvi šef struke Galate nastupe Misimovića.

Nakon ove izjave preselio ga je u drugi tim i došlo je do potpunog raskola.

Odlazak u Dinamo je najbolji rasplet i za Zvjezdana i za Galatasaray iako je u nedavnoj izjavi za portal Sarajevo-x.com Tarik Hodžić najavio bolje dane za makedonskog zeta.

Da podsjetimo, tada je Hodžić apostrofirao kako bi uskoro na klupu "žuto-crvenih“ trebao sjesti njegov veliki prijatelj Fatih Terim. A upravo je bivši selektor turske reprezentacije rekao svom nekadašnjem saigraču kako Misimović samo treba nastaviti raditi i da će ga on vratiti u udarnu postavu. No, kako sada stoje stvari od toga neće biti ništa.

Makedonski zet mora paziti na svoje ponašanje

Ono što nas najviše zanima jeste forma ključnog igrača u sredini terena bh. reprezentacije. S obzirom da dugo vremena nije odigrao "jaku“ utakmicu, osim one protiv Meksika, s razlogom strahuje i selektor Safet Sušić.

Nakon povratka iz SAD-a on je savjetovao da "desetka zmajeva“ do kvalifikacione utakmice trenira u Sarajevu ili Željezničaru.

Naposljetku, do dvoboja sa Ruminima ostalo je nešto više od dvadeset dana. Premalo da se uhvati top forma.

Na kraju treba spomenuti da Misimović u novom klubu mora paziti na svoje ponašanje, jer će nakon sukoba sa Ćirom Blaževićem i Hagijem biti pod povećalom.

Još ako tome dodamo da su mu i čelnici Wolfsburga, nakon osvojene titule, prigovarali na ponašanje onda je oprez itekako potreban.

Novi trener u moskovskom klubu bit će mu Crnogorac Miodrag Božović, a saigrači, između ostalih, Nijemac Kevin Kuranyi i Ukrajinac Andriy Voronin.