Zvjezdan Misimović
0

"Žao mi je što se Wolfsburg bori za opstanak"

Totalsport
Iako je izgubio pola sezone ne odigravši gotovo ništa za Galatasaray, odakle je ljetos prešao iz Wolfsburga, Zvjezdan Misimović ne žali što je napustio bundesligaški klub koji ga je proslavio.

"Proživio sam jako lijepo vrijeme u Wolfsburgu i stekao mnoge prijatelje. No, jednostavno sam trebao novu sredinu i novi izazov", rekao je 28-godišnji vezni nogometaš u razgovoru za Transfermarkt dodavši:

"Jako mi je žao što se ekipa s kojom sam bio bundesligaški prvak 2009. godine danas bori za opstanak. Mora se, međutim, priznati da je u posljednjim dvjema sezonama ekipa izgubila na kvaliteti."

Ponovio je bosansko-hercegovački reprezentativac, danas veznjak moskovskog Dinama, da se jednog dana svakako namjerava vratiti u Njemačku, zemlju u kojoj je rođen i odrastao, ali i istaknuo kako ne vjeruje da će se to dogoditi u skorije vrijeme.

"Potpisao sam dugogodišnji ugovor, do 2014. godine. Očekujem da ću ga odraditi do kraja. No, u nogometu nikad ne možete znati što će se dogoditi. Sve se preokrene u tren oka. Lično mogu o tome posvjedočiti zbog onog što sam doživio ove sezone u Galatasarayu."

S Kevinom Kuranyijem i Andrijem Voroninom Miske čini ubojitu napadačku okosnicu. Sva trojica nogometašai imaju bundesligaško iskustvo..

"U svakom slučaju imamo izuzetnu kvalitetu u ofanzivi. Želimo igrati ofenzivan i napadački nogomet. Najvažnije će biti, naravno, osvajati bodove."

"Pokušat ćemo se već ove sezone probiti unutar Topa 5 u ruskom prvenstvu. Prošle godine je klub završio na sedmom mjestu. Ove nam je cilj izboriti nastup u eurokupovima", zaključio je Misimović.