Nogomet
383

"Čvoke" i odlično raspoloženje na treningu Zmajeva u Zenici

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Trening centru u Zenici obavila prvi trening u sklopu priprema za utakmice baraža za odlazak na Euro 2016. Trening je bio otvoren za javnost, a raspoloženje među Zmajevima sjajno.

Zmajevi su trening otvorili dodavanjem lopte iz dva kontakta, a svako neuspješno dodavanje kažnjavali su "čvokama". Tako su u prvih 15-ak minuta treninga "čvoke" dobili Edin Džeko, Ermin Bičakčić, Vedad Ibišević i Mensur Mujdža.

Pomoćni trener Zmajeva Dragan Perić je kazao kako su svi igrači u odličnoj formi i da spremno dočekuju utakmicu sa Irskom.

"Na opće zadovoljstvo svi koji su pozvani su stigli i zdravi su. Sve ide po planu. Tim se kristališe, a trebamo utvrditi još neke stvari. Večerašnji trening će možda odlučiti prvu jedanaestorku. Na teren ćemo izaći u najjačem sastavu", kazao je Perić.

On je dodao da u reprezentaciji prate šta se dešava u protivničkom taboru, ali da se previše ne osvrću na njihove izjave i očekivanja. Oprez zbog žutih kartona naših bh. reprezentativaca postoji, a Perić se nada da se neće ponoviti "slučaj Bešić".

"Mislim da smo izvukli pouke iz toga", dodao je.

Naša reprezentacija će do utakmice sa Irskom u Zenici imati još jedan trening sutra od 18 sati u Trening centru u Zenici, dok će Irci svoj službeni trening obaviti u 19:30 sati na Bilinom Polju.