Nogomet
11

Igor Janković: Najboljih 11 će istrčati na teren i ostvariti cilj koji je zacrtan

Piše: E. M.
Igor Janković (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Igor Janković (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Reprezentacija Bosne i Hercegovine današnjim okupljanjem u Trening centru Nogometnog savez Bosne i Hercegovine u Zenici počela je pripreme pred dvije odlučujuće utakmice za odlazak na Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano u Francuskoj.

Iako je prvobitno bilo najavljeno obraćanje seletora Mehmeda Baždarevića, novinarima u Trening centru u Zenici danas se u 14 sati obratio pomoćni trener Igor Janković koji je kazao kako je ekipa spremna i da očekuju plasman na Evropsko prvenstvo.

"Danas se očekuje dolazak svih rerpezentativaca, a oni koji su sinoć stigli odradili su trening kako individualno tako i grupno. Aničić je imao povredu nosa, Zec ima problema sa leđima, dok je Krunić ostao kao rezerva dok vidimo šta će se dešavati do utakmice sa Irskom", kazao je Janković.

On je dodao da je stručni štab u TC u Zenici stigao u četvrtak navečer gdje su pratili igre naših reprezentativaca i igrača Irske te da će do utakmice odraditi sve što je potrebno da igrači budu maksimalno spremni.

Janković je još dodao da je Irska oslabljena sa nekoliko najjačih igrača, te da je cilj da u utakmici u Zenici ne primimo gol.

"Irska ima problema i sa povredama i kartonima, na raspolaganju neće imati neke od najbitnijih igrača. Baraž utakmice su psihološki teške, ali nas cilj je da u prvoj utakmici ne primimo gol i da odemo sa nekom prednosti u Dablin. Nadam se da će reprezentativci dati svoj maksimum i učinit ćemo sve da obradujemo naše navijače", dodao je Janković.

Stručni štab je zadovoljan formom naših igrača, a Janković nije mogao prokomentarisati mogući sastav i formaciju za utakmicu protiv Irske.

"Izanalizirat ćemo još neke stvari do utakmice sa Irskom, a raduje nas forma naših reprezentativaca. Trudit ćemo se da nađemo optimalnu formu svakoga i najboljih 11 će izaći na teren i ostvariti cilj koji je zacrtan", zaključio je Janković.