Nogomet
19

Ervin Zukanović: Nakon teške situacije, moramo iskoristiti šansu za plasman na EP

Piše: E. M.
Ervin Zukanović (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Ervin Zukanović (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Bosanskohercegovački reprezentativac Ervin Zukanović večeras je u Trening centru u Zenici kazao kako se ekipa priprema za utakmicu sa Irskom te da analiziraju protivnika iz dana u dan.

Zukanović nije htio komentarisati naslove irskih medija koji su pisali da je odbrana naše nogometne reprezentacije spora, te je kazao da su skoncentrisani na svoje pripreme.

"Svako ima pravo na svoje mišljenje, oni imaju takvo prema nama imamo i mi neka prema njima. Nismo fokusirani na njihove izjave. Mi želimo nakon teške siutacije u kojoj smo bili da iskoristimo šansu da se plasiramo i to je velika motivacija gdje uz navijače i odlično zalaganje moramo u toj prvoj utakmici napraviti dobar rezultat", kazao je Zukanović.

Na sastanku koji je jutros održan u Trening centru tema su bili i igrači koji bi mogli zamijeniti ključne igrače selekcije Irske.

"Jutros smo imali analizu o igračima koji bi trebali zamijeniti te neke ključne igrače. Oni teže ka borbenosšću i motivaciji, agresivni su i tu nema mnogo nekih izmjena. Mentalitet je takav da idu u duele, agresivni su i trkački raspoložena ekipa. Ko god bude igrao sistem igre će biti isti", dodao je Zukanović.

On je na kraju dodao kako naša reprezentacija treba biti skoncentrisana do posljednje minute utakmice, te da se nada da će sada otići sa ekipom na Evropsko prvenstvo s obzirom da nije išao na Svjetsko prvenstvo koje je održano u Brazilu.