Carlos Tevez
0

"Čudi me dobijanje kapitenske trake, još ne znam dobro engleski"

Totalsport
Carlos Tevez (Foto: AP)
Carlos Tevez (Foto: AP)
Talijan Roberto Mancini, trener Manchester Cityja, vrlo brzo se po dolasku u taj klub prošle sezone "zaljubio" u Argentinca Carlosa Teveza, ponajboljeg igrača u svojoj svlačionici.

Uvijek je Mancini isticao oduševljenje njegovim igračkim mogućnostima, ali i onim drugim, zbog čega mu je dodijelio i kapitensku traku kluba.

Isto tako, kada je prije nekoliko sedmica Tevez izjavio da želi okončati reprezentativnu karijeru, što bi vjerovatno svaki trener koji ga ima u klubu dočekao s oduševljenjem (imao bi ga češće pod svojim nadzorom), Mancini je zbog toga izrazio žaljenje i rekao da argentinski nogomet treba i dalje "takvog nogometnog velikana".

"Počašćen sam, ali i silno iznenađen, što mi je Mancini dodijelio kapitensku traku. Nosi to mnogo odgovornosti", rekao je Tevez.

"Možda je mali problem što još uvijek ne govorim najbolje engleski, a kapitenova uloga je i da mnogo puta priča, razgovara, daje podstrek, viče... To je malo teže kada ne znaš baš svaku riječ", uz smijeh je rekao Tevez, uz dodatak: "Napadači i igrači prema naprijed često uzimaju deset minuta pauze u utakmici. Uzimao sam ih i ja ranije, ali sada kao kapiten moram davati stalno 100 posto sebe. I nikada ne smijem stati."