La Liga
32

Cristiano Ronaldo prvim pogotkom u sezoni donio pobjedu Real Madridu protiv Getafea

Piše: K. H.
Getafe - Real Madrid (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Real Madrida slavila je na gostovanju kod Getafea u utakmici 8. kola španske La Lige rezultatom 2:1, a Kraljevski klub je do pobjede stigao tek u finišu meča.

Real Madrid je u vodstvo stigao u 39. minuti. Karim Benzema je sjajno probio odbranu Getafea po desnoj strani, oslobodio se svojih čuvara, a onda lijepo pogodio za vodstvo aktuelnog prvaka Evrope.

S tim rezultatom se otišlo na odmor, da bi u 56. minut nakon prizemnog centaršuta s desne strane koji je uputio Portillo, na pravom mjestu bio Jorge Molina i loptu poslao iza leđa golmana Casille.

Real Madrid je nakon toga svim silama krenuo po sva tri boda, a ključni trenutak desio se u 85. minuti susreta kada je Isco fenomenalno uposlio Cristiana Ronalda, a Portugalac kojem je ovo prvi pogodak u ovoj sezoni postiže gol za pobjedu Kraljevskog kluba.

Ovom pobjedom, ekipa Zinedinea Zidanea vratila se na drugu poziciju sa 17 osvojenih bodova iz osam odigranih utakmica, dok je Getafe ostao na osam bodova i trenutno zauzimaju 14. poziciju.