Izbačen iz sastava "Azzura"
1

Criscito zbog optužbe za namještanje ostao bez Eura

Totalsport
Domenico Criscito
Domenico Criscito
Lijevi bek Zenita Domenico Criscito otpao je za nastup na Evropskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj nakon optužbe za namještanje rezultata u slučaju "Calcioscommesse" (Nogometno klađenje)...

Nedugo nakon što je policija pretražila njegovu sobu u talijanskom trening-kampu u blizini Firence, vijest da bivši igrač Genoe i Juventusa neće biti na završnom popisu "Azzurra" za Euro objavio je potpredsjednik Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) Demetrio Albertini.

"Bila je to odluka koju su zajednički donijeli Prandelli i savez. On (Criscito) je razočaran zbog posljedica na reprezentaciju i svlačionicu. Objasnio mi je određene stvari i ja vjerujem u njegovu verziju i u njegovu nevinost", komentirao je Albertini.

Inače, talijanski izbornik konačan bi popis od 23 putnika za Euro trebao objaviti tokom današnjeg dana. Podsjećamo, u koordiniranoj akciji policije vezano uz posljednju kladioničarsku aferu u Italiji policija je istražila 19 osoba. Ukupno ih je 14 uhićeno, među njima i kapiten Lazija Stefano Mauri i veznjak drugoligaša Padove Omar Milanetto. Pretraženi su i domovi Juventusovog trenera Antonija Contea i kapetana Chieva Sergija Pellissiera.