Uvršten na popis za Euro
5

Leonardo Bonucci pod istragom za namještanje utakmica

FENA
Leonardo Bonucci (Foto: AFP)
Leonardo Bonucci (Foto: AFP)
Odbrambeni igrač talijanske nogometne reprezentacije i Juventusa Leonardo Bonucci novi je osumnjičenik u aferi namještanja utakmica u talijanskom prvenstvu, objavila je talijanska agencija ANSA.

Bonucci je osumnjičen da je kao igrač Barija u sezoni 2009/10. bio umješan u namještanje utakmice protiv Udinesea koja je završila 3:3. Njegov bivši saigrač Salvatore Masiello tvrdi kako je sadašnji igrač Juventusa jedan od četvorice igrača Barija s kojima je dogovorio namještanje utakmice.

Bonucci nije želio komentirati ovu vijest, ali niti talijanski selektor Cesare Prandelli koji je Bonuccia uvrstio na konačan popis putnika na Evropsko prvenstvo.

Devetnaest osoba među kojima je i kapetan Lazia Stefano Mauri uhapšeno je u ponedjeljak u operaciji "Calcioscommesse" talijanske policije koja istražuje skandal s namještanjem utakmica. Među osobama osumnjičenim za "štelu" je i reprezentativac Domenico Criscito kojeg je u ponedjeljak ujutro u kampu talijanske reprezentacije saslušala policija. Criscito je kasnije otpao s liste putnika na EURO 'kako bi razjasnio svoju situaciju".

U sklopu policijske akcije pretraženo je 30 kuća, među kojima i kuća trenera Juventusa Antonia Contea koji je istražiteljima zanimljiv iz razdoblja kada je trenirao Sienu u drugoj ligi.