Poruke podrške stižu sa svih strana
0

Coyle: Sljedeća 24 sata bit će kritična za Muambu

Totalsport
Fabrice Muamba (Foto: AFP)
Fabrice Muamba (Foto: AFP)
Menadžer Boltonovih nogometaša Owen Coyle otkrio je u jutarnjim satima nedjelje najnovije informacije vezane uz zdravstveno stanje Fabricea Muambe (23), koji je u subotu tokom četvrtfinalnog dvoboja FA Cupa protiv Tottenhama kolabrirao na travnjaku...

"Fabrice je kritično bolestan. Sljedeća 24 sata bit će apsolutno kritična. Očito smo preplavljeni porukama ljudi koji mu žele sve najbolje i nadamo se da će se svi moliti da se Fabrice uspije oporaviti. Stanje je vrlo ozbiljno i od toga se ne može pobjeći. Kritično je bolestan i uz Božju pomoć nadamo se da će se izvući", prenosi Coyleove riječi The Telegraph.

Muamba se srušio u 41. minuti bez ikakvog kontakta i njegovo je stanje izgledalo vrlo ozbiljno. Odmah su na igralište ušle liječničke službe obje ekipe i oživljavale ga. Stavili su mu masku s kisikom. Izrazi lica nogometaša oba tima davali su do znanja kako je u pitanju vrlo kritična situacija. Nakon što su mu šesterica bolničara pružili prvu pomoć već na igralištu, prebačen je u bolnicu za srčane bolesti u Londonu.

Nesretnom nogometašu rodom iz Kinshase podršku su pružili brojni njegovi kolegem slavni nogometaši poput bivših mu suigrača iz Arsenala Robina van Persieja i Cesca Fabregasa, te Waynea Rooneyja, Andree Pirla, Vincenta Kompanyja i Michaela Ballacka.

" Tako sam tužan zbog onoga što se dogodolio Muambi. Igrao sam s njim nekoliko godina. Kakav sjajan tip, uvijek s osmjehom na licu", rekao je Van Persie.

"On je naš kolega, molimo se da se oporavi", komentirao je Pirlo, dok je Rooney poručio:

"Nadam se da je Fabrice Muamba ok. Molim se za njega i njegovu porodicu. I dalje sam u šoku".