Čudo od igrača
34

Čovjek može sve: Haaland "teroriše" rivale i istovremeno pomaže sudiji, snimak je pravi hit

D. P.
Haaland je stigao pomoći litvanskom sudiji (Foto: Screenshot)
Haaland je stigao pomoći litvanskom sudiji (Foto: Screenshot)
O impresivnoj statistici Erlinga Haalanda već se dovoljno pisalo, a navijači na društvenim mrežama impresionirani su svakom sitnicom koju norveški napadač čini na terenu.
Haaland je već na broju od 20 golova ove sezone u svim takmičenjima za Manchester City i reprezentaciju Norveške, a da nema namjeru stati, vjerovatno ćemo vidjeti u subotu protiv Southamptona jer ga je sinoć Pep Guardiola propisno odmorio.

U duelu Lige prvaka protiv Kopenhagena (5:0) Haaland je postigao dva gola u prvom poluvremenu nakon čega ga je španski trener ostavio u svlačionici i pružio mu 45 minuta odmora. No, osim ta dva gola, jednim potezom privukao je mnogo pažnje.

Norvežanin je u jednom napadu ugledao da je na teren pao sprej kojeg je sudija Donatas Rumsas koristio da označi mjesto izvođenja prekida.

Iako su drugi nogometaši trčali oko spreja, Haaland je uzeo sudijsko pomagalo i tokom napada ga dobacio do Litvanca te nastavio trčati u pravcu gola Kopenhagena.

The ref drops his spray foam and haaland picks it up in the middle of the attack and quickly hands it back.
by u/ZheEisen in soccer

Na vrijeme se Haaland uključio u napad, iako je izgubio nekoliko trenutaka da pomogne sudiji, no nije dobio asistenciju pa nije mogao postići pogodak u toj akciji.

Navijači su ostali u čudu kada su vidjeli ovaj snimak koji se brzo proširio društvenim mrežama. Najčešći komentari su da Haaland "sve vidi" i da "sve može izvesti na terenu".