Hvalio saigrača
0

Courtoisa nema dilemu: Benzema je najbolji na svijetu, bolji je od Lewandowskog

N. K.
Courtois i Benzema na Realovom treningu (Foto: EPA-EFE)
Courtois i Benzema na Realovom treningu (Foto: EPA-EFE)
Realov golman Thibaut Courtois (29) nizao je pohvale na račun saigrača Karima Benzeme koji je sinoć hat-trickom odveo Kraljevski klub u četvrtfinale Lige prvaka.
Naime, Courtois je istakao da je Francuz najbolji napadač na svijetu pa čak bolji i od Bayernove devetke Roberta Lewandowskog.
"Karim je najbolji napadač na svijetu. Najbolja je 'devetka' u nogometu. Lewandowski je isto dao hat-trick, ali je dva pogotka postigao iz penala. Danas je Benzema pokazao ko je najbolji. Pokazao je zašto je morao biti bolje rangiran u utrci za Zlatnu loptu. Trčao je, borio se i čak šepao, ali nastavio se boriti", rekao je Courtois.

Podsjetimo, Benzema je bio junak utakmice između Reala i PSG (3:1) budući da je španski klub bio u bezizlaznoj situaciji sa zaostatakom od dva gola.

Tada je na scenu stupio Francuz koji je s tri pogotka za 17 minuta trasirao put ka preokretu i pobjedi za prolaz u narednu fazu Lige prvaka.

Inače, 34-godišnji Benzema je postao najstariji strijelac hat-tricka u Ligi prvaka te je tako još jednom potvrdio klasu.