Gol iz voleja
0

VIDEO / Copa America: Agüero spasio Argentince od poraza

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Počelo je 43. izdanje Copa America, južnoameričkog nogometnog prvenstva kojem je ove godine domaćin Argentina. Otvarajuću utakmicu u sklopu grupe A domaćini su odigrali protiv Bolivije u La Plati, a završilo je bez pobjednika 1-1.

U prvom poluvremenu Argentina je bila bolja na terenu. Posebno se to odnosilo na prvih 15-ak minuta kada su "gauči" pokušavali poentirati preko najboljeg nogometaša svijeta Lionela Messija koji se našao u nekoliko prilika, ali ih je propustio realizirati.

Ipak, najbolju priliku prvog dijela propustio je Carlos Tevez čiji je udarac nakon jednog dodavanja Messija zaustavio bolivijski golman Carlos Arias krajnjim naporima.

U drugom dijelu Argentina je krenula još agresivnije i ofanzivnije, a selektor Sergio Batista zamijenio je Estebana Cambiassa Angelom di Marijom. Ipak, Bolivija je bila ta koja je prva zabila gol. Nakon udarca iz ugla Edivaldo Rojas je pronašao put do mreže iskosa s lijeve strane.

Za konačnih 1-1 pobrinuo se napadač Atletico Madrida Sergio Agüero sjajnim golom iz voleja u 75. minuti, samo pet minuta po ulasku u igru. Nakon postignutog gola domaćini su dodatno stisnuli gas, pokušali doći do pobjede, ali nisu uspjeli.

U grupi A se osim Argentine i Bolivije nalaze još Kostarika i Kolumbija koji će snage odmjeriti danas (subota) u San Salvador de Jujuyu.

Argentinci svoj sljedeći susret igraju 6. jula protiv Kolumbije, a Bolivijci će sljedeći dan odmjeriti snage protiv Kostarike.

Copa America, grupa A, 1. kolo:

Argentina – Bolivija 1-1 (Agüero 75 / Edivaldo 48)