Copa America
0

VIDEO / Argentina deklasirala Kostariku sa 3-0

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Predvođeni sjajnim Lionelom Messijem argentinski nogometaši su pobijedili Kostariku 3-0 u utakmici trećeg kola A-grupe Copa Americe.

Dvoboj na Stadionu Marija Kempesa u Cordobi domaće je dalje nervoze spasio Sergio Agüero pogotkom u idealnom trenutku, posljednjoj minuti prvog poluvremena. Zabio je napadač madridskog Atletica nakon odbijene lopte Fernanda Gaga.

Drugi gol je 23-godišnji zet Diega Maradone zabio na lijepu Messijevu asistenciju u 53. minuti. Bio je to njegov treći pogodak na turniru kojeg je najbolji strijelac. Angel di Maria postao je prvi strijelac za Argentinu osim Agüera na Copi u 64. minuti. I njemu je asistirao Messi.

U drugom je poluvremenu razigrana Argentina odigrala utakmicu za nogometne sladokusce. Bili su igrači Sergija Batiste totalno dominanti i u prvom dijelu, ali su se Higuain i Agüero propisno ispromašivali, dok je Nicolas Burdisso glavom pogodio gredu. Poseno je indisponiran bio Higuain. Upropastio je Realov napadač do izlaska iz igre pred kraj utakmice pet čistih zicera.

Igra "gauča" profunkcionisala je s Messijem na desnoj strani veznog reda, odakle je Barcelonin velemajstor ulazio u sredinu. Agüero je bio na drugoj strani, dok je Di Maria djelovao iz pozadine kao klasični vezni igrač.

Argentina je odigrala jako dobru utakmicu, a Messi je bio najbolji igrač.

U četvrtfinale će domaćini južnoameričkog prvenstva s drugog mjesta u grupi A. Igrat će protiv drugoplasiranog sastava C-grupe u kojoj se takmiče Čile, Peru, Urugvaj i Meksiko.

  Copa America, grupa A, 3. kolo:

Argntina – Kostarika 3-0 (Agüero 45+1, 53, Di Maria 64)

Tabela:

  1. Kolumbija 7
  2. Argentina 5
  3. Kostarika 3
  1. Bolivija 1