Grupe E, F, G I H
11

Conteov Inter na ispitu zrelosti u Ligi prvaka, Ajax u Amsterdamu dočekuje Chelsea

K. H.
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Utakmicama u grupama E, F, G i H nastavlja se 3. kolo Lige prvaka, a najzanimljiviji susret igra se u Italiji gdje će Inter u direktnom duelu za drugo mjesto dočekati Borussiju Dortmund.

Drugi dan 3. kola Lige prvaka otvorit će Ajax i Chelsea koji će odigrati svoj susret u Amsterdamu, a nakon pobjede protiv Lillea u drugom kolu Plavcima i u ovom susretu igra samo pobjeda i osvajanje tri boda kojima bi znatno povećali šanse za prolazak u narednu fazu.

Ajax nakon dvije utakmice ima maksimalnih šest bodova, dok je Chelsea u prvom susretu doživio poraz od Valencije, nakon čega su u Francuskoj osvojili tri boda.

Drugi meč od 19:00 sati igraju Leipzig i Zenit, a situacija u ovoj grupi, u kojoj se još sastaju Benfica i Lyon, je takva da svaka ekipa još uvijek ima otvorene šanse za prolazak dalje. Jedino Benfica još uvijek nema bodova, Zenit i Lyon imaju po četiri, dok Leipzig zahvaljujući pobjedi upravo protiv Benfice ima tri boda.

Liverpool će nakon poraza od Napolija i pobjede protiv Salzburga gostovati kod Genka, dok će u istom meču te grupe Napoli kao gost igrati protiv Salzburga.

Derbi se igra na stadionu Giuseppe Meazza gdje će Inter nakon remija protiv Slavije i poraza od Barcelone dočekati Borussiju Dortmund.

Antonio Conte i njegovi igrači u ovom susretu moraju osvojiti tri boda ukoliko žele zadržati šanse za prolazak dalje, a u istom terminu igra se i susret u Pragu gdje će Slavija dočekati Barcelonu.

Svi parovi:

19:00h

Ajax - Chelsea Leipzig - Zenit

21:00h

Benfica - Lyon Genk - Liverpool

Inter - Borussia Dortmund Lille - Valencia Salzbug - Napoli Slavia - Barcelona