Nemaju snage
22

Conte "poludio" nakon poraza: Napravljene su velike greške, a kažu da se trebam smijati

K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Trener Intera Antonio Conte bio je vidno razočaran zbog poraza njegovog tima od Borussije Dortmund u meču 4. kola grupne faze Lige prvaka i to nakon što su na poluvremenu imali vodstvo od 2:0. Conte je nakon meča najviše zamjerio čelnicima vlastitog kluba što nisu dobro isplanirali sezonu.

Inter je odigrao fantastično prvo poluvrijeme i golovima Martineza i Vecina imali su vodstvo od 2:0, no u drugom poluvremenu su fizički pali, što je Borussija iskoristila i velikim preokretom stigla do pobjede rezultatom 3:2 i važna tri boda u borbi za prolazak u narednu fazu.

Conte je nakon utakmice bio veoma razočaran zbog poraza svog tima.

"U planiranju ove sezone su napravljene velike greške i dosadilo mi je to ponavljati. Skroz sam poludio jer ne možemo bolje od ovoga i mogu reći da je tim došao do granice", kazao je vidno razočarani Conte.

Italijanski stručnjak se tu nije zaustavio.

"Ovo nam se isto dogodilo u Barceloni, zapravo je sada bilo gore jer smo imali dva gola prednosti. To je razočaravajuće, ali nemam vam šta reći. Meni kažu da bih se trebao više smijati na TV-u, uvijek bih trebao govoriti o istim stvarima, procesu, putu u kojem se mora ići korak po korak... Nadam se da će ova utakmica i podudaranja u naša dva poraza objasniti stvari onima koji ih moraju razumjeti. Moji igrači idu brzinom 100 km/h i mogu im se samo zahvaliti na tome što rade u ovom periodu. Ne mogu dati više od ovoga. To me iritira i nadam se da će ovaj poraz iziritirati moje igrače. Ne možemo napraviti bolje od ovoga. Jednostavno mi je dosadno ponavljati iste stvari, nadam se da će direktor doći i reći neke stvari", istakao je Conte.

No, ni tu nije bio kraj njegovog izlaganja pa je rekao da ga ne zanima šta će se desiti u januaru, jer je klub trebao bolje planirati ovu sezonu.

"Ne zanimaju me januar ili februar. Trebali smo planirati ovu sezonu puno, puno bolje. Dokazali smo da možemo svakoga ugroziti ako smo u formi, ali postoje igrači koji igraju bez prestanka. Dosadilo mi je to ponavljati. Moramo raditi zajedno, a napravljene su velike greške. Ne možemo igrati u Serie A i u Ligi prvaka gurati preko krajnjih granica", otkrio je Conte.

Inter se u grupi F nalazi na trećoj poziciji sa četiri boda, tri manje od Borussije Dortmund i četiri manje od Barcelone.