Poraz od Barcelone
30

Conte ogorčen na sudiju iz Slovenije: Na odjeći mu piše "Respect", tražio sam samo to

K. H.
Antonio Conte (Foto: EPA-EFE)
Antonio Conte (Foto: EPA-EFE)
Trener Intera Antonio Conte ogorčen je na suđenje u meču 2. kola grupne faze Lige prvaka u kojem je njegov tim nakon preokreta doživio poraz od Barcelone rezultatom 2:1.

Inter je u prvom poluvremenu golom Martineza stigao u vodstvo, no s dva pogotka Suareza Barcelona je stigla do preokreta u drugom poluvremenu i osvojila prva tri boda u grupnoj fazi.

Nakon meča trener italijanskog kluba Antonio Conte bio je ogorčen na sudiju meča Damira Skominu za kojeg je rekao da nije pokazao poštovanje prema njegovom klubu i njemu.

"Mogu slobodno reći da smo zaslužili više iz ovakve utakmice, Barcelonu smo stavili na pravi test, ali opet mislim da smo morali bolje iskoristiti naše šanse. Dodao bih i to da sam ogorčen kako su se odvijale neke stvari, mnogo mi se toga nije dopalo od samog početka utakmice, imao sam negativan osjećaj i moram reći da je sudija utjecao na razvoj utakmice", kazao je Conte.

Nakon toga Conte je objasnio svoje riječi:

"Sudija me upozorio da će me isključiti za svaki naredni protest. Na njihovoj odjeći piše 'Respect', a ja sam tražio samo to. Sudije moraju poštivati timove koji su došli u Barcelonu igrati nogomet, svakako da poštovanje treba biti obostrano, ali kući nosim gorak okus, jer moram govoriti o suđenju".

Pobjedom protiv Intera Barcelona je stigla do četiri osvojena boda u grupnoj fazi i trenutno su uz Borussiju Dortmund na prvom mjestu grupe, dok Inter i Slavia imaju po jedan bod.