Želja vlasnika kluba
10

Conte i Simeone kandidati za novog trenera Intera

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Iako obojica imaju ugovore s velikim klubovima, Inter je odlučan na kraju sezone dovesti jednog od dvojice sjajnih trenera, a to su Antonio Conte i Diego Simeone.

Inter je bez pobjede u posljednjih sedam utakmica u Seriji A, a plasman u Evropu je ozbiljno ugrožen. Novi ambiciozni vlasnici kluba iz Suning Grupe su mnogo potrošili tokom ljeta te tako dali do znanja da žele Inter u Ligi prvaka.

Kako piše Corriere dello Sport, vlasnici Intera će učiniti sve kako bi doveli Contea ili Simeonea pa su novom treneru spremni ponuditi 15 miliona eura po sezoni. Također, tu su i bonusi za dobre rezultate i trofeje, kao i novac za transfere.

Nerazzurri su svjesni da će biti veoma teško uvjeriti trenere, međutim, sačekat će da Chelsea osigura titulu, odnosno, dok Atletico Madrid odigra drugu utakmicu polufinala Lige prvaka protiv Real Madrida.

Ukoliko ni na koji način ne uspiju ostvariti prvobitni cilj, vlasnici Intera će se okrenuti aktuelnom treneru Rome Lucianu Spallettiju. Također, među ostalim kandidatima su Leandro Jardim, Paulo Sousa, Cesare Prandelli i Eusebio di Francesco.