Nogomet
29

Čomor uoči duela Slavije i Sarajeva: Najteže je igrati protiv voljenog kluba

Piše: D. B.
Denis Čomor (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Denis Čomor (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Slavija će u osmini finala Kupa BiH ugostiti ekipu Sarajeva, aktuelnog šampiona kojeg je pobijedila u prvenstvu rezultatom 1:0. Sada se dva kluba ponovo sastaju, a nogometaš tima iz Lukavice Denis Čomor se nada bar minimalnoj pobjedi.

Slaviji odlično ide u Premijer ligi BiH, nalazi se na šestom mjestu sa 20 osvojenih bodova. Opstanak u društvu najboljih je prioritet, tako da bi Kup BiH mogao pasti u drugi plan.

"U prvenstvu stojimo veoma dobro, iako imamo mali fond igrača, 13 ili 14, koji igraju utakmice. Što se tiče Kupa BiH, zaista ne znam koliko ćemo ići na to takmičenje, jer je prvenstvo najvažnije. Znamo da na kraju ispada šest ekipa, pa je opstanak prioritet", izjavio je Čomor.

On je ulogu favorita prepustio Sarajevu, ekipi koju izuzetno respektuje. Kvalitet igre će ovisiti i o stanju terena u Lukavici nakon obilnih padavina.

"Još uvijek se nismo dogovorili s trenerom o našim ciljevima u Kupu BiH, ali se spremamo za jakog protivnika, ekipu Sarajeva, koja je favorit za osvajanje Kupa BiH i Premijer lige. Oni imaju veliki broj kvalitetnih igrača. Što se tiče same utakmice, dosta će ovisiti i o stanju terena s obzirom na to da je padala kiša", rekao je nogometaš Slavije.

Čomor se nada bar minimalnoj pobjedi protiv Sarajeva.

"Bio bih zadovoljan i minimalnom pobjedom, kako bismo stekli prednost za revanš na Koševu", kazao je Čomor.

Napad Sarajeva ga je impresionirao, ali ne i odbrana.

"Napad je najjače oružje Sarajeva, tu su Benko, Velkoski i Duljević, pojedinci na koje moramo obratiti posebnu pažnju. Sredina terena je tu i tamo, izdvojio bih Radovca koji je 'mozak' tima, dok je odbrana najslabija karika", istakao je dvadesetpetogodišnji nogometaš.

On je ponikao u FK Sarajevo, pa mu nimalo nije lako igrati protiv tima s Koševa.

"Teško je igrati protiv kluba koji volite i za koji navijate, mada nastojim dati sve od sebe u svakoj utakmici. Ipak, najteže je igrati protiv voljenog kluba", završio je Čomor.

Utakmica Slavija - Sarajevo se igra u srijedu od 15:00 sati.