Optimističan pred dvoboj Lige prvaka
118

Cole: Znamo kako zaustaviti Messija i Barcelonu

Totalsport
Ashley Cole (Foto: Arhiv/AFP)
Ashley Cole (Foto: Arhiv/AFP)
Uoči prve četvrtfinalne utakmice nogometne lige prvaka između Chelseaja i Barcelone na Stamford Bridgeu lijevi bek londonskog sastava Ashley Cole zrači optimizmom.

U duel s Barcelonom, aktuelnim evropskim prvakom koji ih je 2009. godine kontroverzno izbacio upravo u ovoj fazi takmičenja Lige prvaka, Chelsea ulazi kao autsajder, ali nikako ne bez šanse, što ističe Cole.

Upitan od engleskih novinara ko će u finale, Cole je rekao:

"Chelsea naravno. Chelsea protiv Reala nadam se. Znamo šta i ko je Barcelona i kako igraju, ali mi moramo igrati svoju igru.. Samouvjereni smo i osjećamo se dovoljno dobri za prolazak. Iako kažu da nisu zabrinuti s nama, mislim da smo im mi od svih ekipa s kojima su igrali u Ligi prvaka, kao i od premierligaških timova, zadavali najviše problema. Mi smo tvrda ekipa koja nikad ne odustaje. Borimo se za svaku loptu, snažni smo u duelima. Mislimo da znamo kako zaustaviti ekipu poput Barçe".

Cole smatra da Chelsea ima velike šanse ako se ne pojavi Lionel Messi.

"Morate biti koncentrirani ne samo 90 minuta, nego i 94, 95. Znamo da će biti teško protiv ekipe koja ima toliko svjetskih klasa jer ne smijete skinuti pogled s nijednog od njih budući svaki u nekom trenutku može napraviti nešto čarobno", kazao je Cole i zaljučio:

"Mnogi misle da moramo zaustaviti Messija i to je to. Ali onda drugi igrači uskoče i doprinose više, tako da znamo da moramo zaustaviti puno više od samog Messija".