Liga prvaka
0

City i Bayern slavili pobjede, Džeko gledao s klupe

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nogometaši minhenskog Bayerna i Manchester Cityja upisali su pobjede u 4. kolu grupe A Lige prvaka protiv Napolija, odnosno Villarreala.

Manchester City je kao gost bez ikakvih problema slavio protiv Villarreala s 3-0. "Građane" je u vodstvo doveo Yaya Toure koji je u 30. minuti, na asistenciju Davida Silve, precizno odmjerenim udarcem sa sredine šesnaesterca pogodio za vodstvo gostiju. Na 2-0 povisio je kontroverzni Talijan Mario Balotelli iz jedanaesterca koji je sam iznudio u 45. minuti. Talijan je najprije prodao "tunel" odbrambenog igraču Villarreala nakon čega su ga dvojica oborila na pod. Balotelli je bio siguran izvođač udarca s bijele tačke poslavši golmana Diega Lopeza u jednu, a loptu u drugu stranu.

U nastavu utakmice City je uglavnom kontrolisao rezultat, a konačni rezultat 3-0 postavio je strijelac prvog pogotka, Yaya Toure, nakon što je sjajnim driblingom prošao dvojicu odbrambenih igrača "žute podmornice" i desnom nogom zakucao loptu u desni donji ugao Lopezovog gola.

Bh. reprezentativac Edin Džeko je čitav meč odgledao sa klupe.

Bayern je na svojoj Allianz Areni s 3-2 bio bolji od talijanskog Napolija. Bavarci su do 45. minute vodili s 3-0, da bi na samom kraju utakmice morali spašavati pobjedu. Mario Gomez postigao je hat-trick za Bayern, dok je s druge strane parirao Federico Fernandez koji je za momčad iz Napulja postigao dva pogotka.

Bayern je poveo u 17. minuti utakmice nakon što je Gomez s ruba kaznenog prostora poslao prizemnu bombu, nedaleko od golmana Napolija De Sanctisa, koji svejedno nije stigao bolje reagovati i spriječiti pogodak. Gomez je šest minuta kasnije nakon kontre i milimetarski precizne tačne lopte Tonija Kroosa povisio na 2-0. Kroos se našao na lijevoj strani Bayernovog napada, te je ubacio loptu na peterac gostujuće momčadi gdje je natrčao njemački reprezentativac i desnom nogom, u zraku, proslijedio loptu u mrežu.

U 42. minuti prvog djela već je 3-0, a strijelac je isti. Gomez je jedan otpadak De Sanctisa pospremio u mrežu za komotnih tri pogotka razlike. I taman kada su se obje momčadi spremale na predah, Ezequiel Lavezzi izveo je slobodni udarac, a najviši u skoku bio je Fernandez koji je smanjio rezultat na 3-1. U drugom poluvremenu obje ekipe su ostale s igračem manje zbog drugih žutih kartona. Najprije je kod Napolija isključen Zuniga u 70., a zatim i Badstuber kod Bavaraca u 77. minuti susreta zbog prekršaja. Baš iz tog prekida koji je skrivio Bastuber je stigao pogodak koji je Fernandeza za 3-2 što je ujedno bio i konačni rezultat utakmice.

Sa 17 postignutih golova Mario Gomez postao je najbolji njemački strijelac u historiji Lige prvaka.

U grupi B Inter je upisao vrlo važnu pobjedu protiv francuskog prvaka Lillea. Bilo je 2-1 za talijansku ekipu koja je sada, nakon remija CSKA i Trabzonspora, uvjerljivo vodeća momčad grupe sa četiri boda više od spomenutog dvojca. Strijelci za milansku momčad bili su Argentinci, Walter Samuel u 18. i Diego Milito u 65. minuti susreta. Za goste je u 83. pogodak nade zabio Tulio de Melo.

Druga utakmice grupe igrana u Turskoj između Trabzonspora i CSKA završena je bez golova.

U grupi C Manchester je s dva pogotka rutinski riješio problem zvan Otelul Galati. Nogometaši Uniteda poveli su već u osmoj minuti utakmice nakon što je Phil Jones s desne strane ubacio jednu loptu u šesnaesterac, ista se provukla skroz do druge stative gdje je Ekvadorac Antonio Valencia samo postavio nogu za vodstvo "crvenih đavola". Konačnih 2-0 postavio je Wayne Rooney u 87. minuti susreta.

U drugom susretu grupe Benfica i Basel podijelili su bodove u Lisabonu odigravši 1-1. Portugalci su poveli već u 4. minuti utakmice prekrasnim pogotkom Španca Rodriga. Gaitan je ubačenu loptu kaznenu prostor glavom, iza leđa, proslijedio do Rodriga koji je dopustio da lopta samo kratko dotakne teren prije nego li ju je ljevicom poslao u golmanove lijeve rašlje. Konačnih 1-1 postavio je švicarski reprezentativac Benjamin Huggel koji je najbolje reagirao na ubacivanje sunarodnjaka Chipperfielda s lijeve strane te iz prve poslao prizemnu loptu u donji desni ugao gola golmana Artura Moraesa.

Liga prvaka, 4. kolo, rezultati:

Grupa A:

Bayern – Napoli 3-2 (Gomez 17, 23, 42 / Fernandez 45+2, 79) Villarreal – Manchester City 0-3 (Yaya Toure 30, 71, Balotelli 45+2-11m)

Redoslijed: 1. Bayern 10, 2. Manchester City 7, 3. Napoli 5, 4.Villarreal 0

Grupa B:

Trabzonspor – CSKA 0-0

Inter – Lille 2-1 (Samuel 18, Milito 65 / Tulio de Melo 83)

Redoslijed: Inter 9, 2. CSKA 5, 3. Trabzonspor 5, 4. Lille 2

Grupa C:

Manchester United – Otelul Galati 2-0 (Valencia 8, Rooney 87) Benfica – Basel 1-1 (Rodrigo 4 / Huggel 64)

Redoslijed: 1. Manchester United 8, 2. Benfica 8, 3. Basel 5, 4. Otelul Galati 0