Vatreni ubjedljivo prvi
334

Čitatelji portala Klix.ba na Euru će navijati za Hrvatsku, Njemačku i Tursku

D. P.
Dalićeva selekcija sutra kreće s nastupima (Foto: Luka Stanzl/ PIXSELL)
Dalićeva selekcija sutra kreće s nastupima (Foto: Luka Stanzl/ PIXSELL)
Čitatelji portala Klix.ba, uzimajući u obzir rezultate naše ankete, na predstojećem Evropskom prvenstvu navijat će za Hrvatsku, Njemačku i Tursku.
Evropsko prvenstvo u Njemačkoj počinje večeras utakmicom između domaćina i selekcije Škotske koja se igra od 21 sat. Trogodišnjem čekanju došao je kraj, a večeras će 24 selekcije krenuti u borbu za najvažniji trofej evropskog nogometa.

Portal Klix.ba je sinoć svoje čitatelje pitao za koga će navijati na predstojećem Euru, a u anketi je učestvovalo 15.000 čitatelja.

Ubjedljivi favorit naše publike je selekcija Hrvatske s 27 posto podrške među čitateljima. Vatreni su dobili oko 4.000 glasova pa tako čitatelji portala Klix.ba vjeruju da će izabranici Zlatka Dalića ponoviti sjajne rezultate s prošlih takmičenja.

Na drugom mjestu je selekcija Njemačke. Elf se oduvijek u BiH pratio s povećanom pažnjom, a tako će biti i ovoga puta. Nijemci su dobili 14 posto glasova naše publike.

Na trećem mjestu je selekcija Turske koja je dobila 10 posto glasova pa naši fanovi očigledno smatraju da podmlađena selekcija može daleko na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Samo te tri selekcije imale su 10 ili više posto glasova naših čitatelja, a solidne rezultate zabilježile su i selekcije Srbije, Engleske i Italije.

Važno je napomenuti da još uvijek možete glasati u našoj anketi. To znači i da su rezultati podložni promjenama.