Nogomet
4

Ćiro u svom stilu nasmijao Sušića i Osima

Klix.ba
Miroslav Ćiro Blažević, bivši selektor nogometne reprezentacije BiH, gostovao je telefonski u sinoćnjoj emisiji Odgovorite ljudima na Federalnoj televiziji. Gosti u studiju su bili legende bh. nogometa, predsjednik Odbora za posredovanje i savjetovanje Nogometnog saveza BiH Ivica Osim i selektor Zmajeva Safet Sušić.

Karizmatični Ćiro govorio je o utiscima nakon plasmana bh. reprezentacije na Svjetsko prvenstvo i slavlja navijača Zmajeva širom svijeta.

"Mislim da je vrlo teško riječima izraziti zadovoljstvo kojim su Bosanci i Hercegovci slavili najveći sportski podvig, plasman na Svjetsko prvenstvo. Čestitam Safetu Sušiću i njegovim dečkima jer su uistinu napravili nešto historijsko. Ja sam još uvijek pod dojmom činjenice da smo mi mala zemlja, a tako efektno smo afirmirali našu domovinu. Uvjeren sam da ćemo igrati značajnu ulogu u najvećoj konkurenciji u Brazilu", kazao je Ćiro.

On je uvjeren da će Pape i njegovi izabranici napraviti uspjeh na Mundijalu, ali Zmajeve treba pratiti i sreća.

"Mislim da je veoma bitno da ih uvjeri da to mogu uraditi", dodao je bivši selektor BiH.

Na upit voditelja Darjana Babića ko može više uraditi za državu, sportisti ili političari, Ćiro je odgovorio u svom stilu.

"J... te političari, šta oni mogu jadni. Jesi li vidio kako reče čovjek, ugledajte se u nogometaše", bile su Ćirine riječi, što je izazvalo osmijeh prisutnih u studiju, pogotovo Papeta.

Ovaj Travničanin nije znao da su u studiju Osim i Pape.

"Šta, oni su tu? Molim te, pozdravi ih puno, mog dragog prijatelja Osima, legendu koja je veća od mene, majku mu j....", kazao je Ćiro, nakon čega mu je voditelj sugerisao da pripazi na rječnik.

"Ma bježi j..o te rječnik, koga ti zaj...... Ljubim te Safete u to pametno Lenjinovo čelo. Slušaj savjet od Osima, jer ga on može svima nama dati", kazao je Miroslav Ćiro Blažević.