Nogomet
330

Ćiro Blažević: Čestito smo osvojili titulu, najvjerovatnije ostajem u Slobodi

Piše: D. Brkić
Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba
Miroslav Ćiro Blažević ostat će zapisan u anale tuzlanske Slobode kao trener koji je klub sa 95-godišnjom tradicijom poslije dvije godine igranja u drugom rangu bh. fudbala vratio u elitu.
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba

Trener koji je 1998. godine proglašen za najboljeg trenera svijeta nakon bronzane medalje s reprezentacijom Hrvatske na Mundijalu u Francuskoj nije skrivao sreću zbog novog trofeja u svojoj karijeri koja traje duže od pet decenija.

"Čestito smo osvojili titulu i moram se zahvaliti mojim igračima, navijačima i upravi kluba. Moram vam priznati kako sam se jako iscrpio, nikad mi nije bilo teže u životu, i ova titula je jedna od mojih najdražih“, kazao je Miroslav Blažević, koji je najavio svoj ostanak u Slobodi.

Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba

"Najvjerovatnije ostajem! Prihvaćen sam na fenomenalan način u svakom kutku ovog grada tako da nemam razloga da idem“, kaže popularni "trener svih trenera“.

Blažević je preuzeo Slobodu sa deficitom od pet bodova za bihaćkim Jedinstvom. Na kraju su Tuzlaci prvi prošli kroz cilj sa dva boda viška.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka na današnjoj utakmici sa Igmanom (3:0), uslijedio je stampedo navijača sa sjeverne tribine, koji su cijelu sezonu bili Slobodin 12 igrač.

Centralno slavlje predviđeno je na Trgu slobode, a nema sumnje kako će se povratak Slobode u društvo najboljih slaviti do ranih jutarnjih sati.