Nogomet
990

Kraj Ćirolije: Odlazim tužan i povrijeđen, Slobodi želim sve najbolje

Piše: D. Brkić
Ćiro Blažević (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Ćiro Blažević (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Miroslav Ćiro Blažević, popularni "trener svih trenera", danas se vraća u Zagreb odakle će gledati utakmice Mundijala i vagati nove ponude.

Odlučio je da napusti tuzlansku Slobodu samo dva dana nakon što je "crveno-crne" vratio u elitni rang bh. fudbala.

"Najbitnija stvar u ovom trenutku je da ja odlazim. Odlazim povrijeđen, jer sam u svom životu imao privilegiju da gdje god sam radio ljudi su me molili da ostanem. Ovo je prvi put da mi moj predsjednik kaže da se idem odmoriti, pa ćemo kasnije vidjeti. Nema se sa mnom ništa vidjeti, nisam ja mali miš. Ja sam stvorio jedan kredit koji mi i u ovoj dobi daje privilegiju da me klubovi traže. Jako mi je žao što se razilazim sa Slobodom i ne smijem zanemariti činjenicu da je Azmir Husić divan čovjek koji gine za Slobodu. On je ispoštovao sve što smo se dogovorili, mada vjerujte mi na riječ to je sve simbolično. Husić je i zadnji čovjek protiv kojeg ću nešto reći. Uspjeli smo u našem pothvatu, ali on ne bi uspio bez mene, a ni ja bez njega. I to je činjenica", kaže Miroslav Blažević.

Iz Tuzle, kaže, nosi jednu divnu uspomenu. Ipak, ponavlja kako odlazi s jednom dozom gorčine, jer je namjeravao ostati na Tušnju. Danas je trebao otići na sastanak sa Jasminom Imamovićem, ali je odlučio da spakuje kofere i ode u Zagreb.

Ćiro na odlasku iz Tuzle (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Ćiro na odlasku iz Tuzle (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)

"Predsjednik Husić ima svoje mišljenje i ja ga poštujem. Ja ću uvijek o njemu misliti sve najbolje. Ali je činjenica kako se njemu učinilo da može bez mene. Zbog toga je rastanak logičan, a svojoj Slobodi mogu poželjeti sve najbolje baš kao i svojoj familiji. Ponavljam kako sam povrijeđen, jer i u trenucima kada sam bio niko i ništa znao sam respektirati svoje dostojanstvo. Danas, kada objektivno nešto predstavljam, sa mnom se ne može tako. Ali svako ima pravo na svoje viđenje, onaj ko plaća ima pravo na odluke, ali i na odgovornost", kaže Blažević.

Na Mundijalu će nastupiti četiri reprezentacije koje je trenirao: Švicarska, Hrvatska, Iran i Bosna i Hercegovina.

"Imao sam ponudu jednih novina da idem u Brazil i komentarišem utakmice. Nisam prihvatio. Treba mi odmora, jer poslije jedne naporne polusezone moram malo povući ručnu. No, imam ponuda za nastavak trenerske karijere. Možda i više od dana kada sam 1998. godine sa Hrvatskom bio treći na svijetu", kazao je Miroslav Blažević.