Nogomet
112

Euforija u Tuzli: Navijači Slobode slavili sa šampionima na Trgu slobode

Piše: D. Brkić
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
U Slobodinoj klupskoj historiji do 31. maja 2014. godine ostale su zapisane 1959. i 1969. godina kao godine u kojim su Tuzlaci uspjeli izboriti plasman u Prvu ligu Jugoslavije.

Pored 1959. i 1969., u klupske anale ulazi i 2014. godina u kojoj su "crveno-crni“ poslije ispadanja 23. maja 2012. godine izborili povratak u elitni razred bh. fudbala.

Na Tušnju je danas bilo 9.000 gledalaca, koji su svih 90. minuta zdušno bodrili izabranike Ćire Blaževića.

Razumljivo s nestrpljenjem se čekao posljednji sudijski zvižduk kako bi slavlje moglo početi...

Sa novosagrađene sjeverne tribine ka Ćiri i igračima pohrlili su najodaniji navijači. Ćiri je uručena statua slanih bunara, a on je zbog iscrpljenosti zamolio navijače da ga ovoga puta ne bacaju u zrak.

Slavlje se prenijelo na gradske ulice. Kolone automobila pozdravljali su Slobodin povratak u Premijer ligu BiH.

Na Trgu slobode "crveno-crne“ je čekalo nekoliko hiljada građana Tuzle, simpatizera Slobode, a nakon što je Ćirinu četu dovezao turistički vozić uslijedila je erupcija oduševljenja.

Slavilo se i pjevalo, palile baklje, bacale petarde... Slavlje je preskočio Miroslav Blažević, koji nam je rekao i zbog čega.

"Sine moj bio sam 'grogiran'. Morao sam pod hitno u horizontalu, jer mi nije bilo dobro. Mene će moje Fukare razumjeti, jer znaju da sam ja u svakom trenutku uz njih i sa njima“, rekao nam je popularni Ćiro.

Na Trgu slobode mikrofona su se latili navijači, igrači, predsjednik Upravnog odbora Azmir Husić.

"Vodit ćemo jednu od glavnih riječi u Premijer ligu BiH. Vratili smo se zbog sebe, ali i onih zbog kojih smo ispali“, rekao je predsjednik Slobode Azmir Husić.

Igrači i rukovodstvo Slobode potom su se povukli sa stagea na Trgu slobode, a navijači tuzlanskog kluba proslavu povratka u Premijer ligu BiH nastavili su u tuzlanskim kafićima.