Osim uoči duela s Travnikom
0

"Cilj je osigurati Evropu, pa se onda boriti za titulu"

Piše: Dalibor Bošnjak
Amar Osim (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Amar Osim (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Na današnjoj konferenciji za medije koja je održana u Plavom salonu na stadionu Grbavica trener FK Željezničara, Amar Osim, govorio je o subotnjem susretu s Travnikom, kao i o izazovima koji očekuju njegovu ekipu i ciljevima u nastavku sezone.
Amar Osim (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Amar Osim (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Trener "plavih" Amar Osim pripremao se za ovaj važni susret gdje njegova ekipa ima imperativ pobjede ukoliko želi čuvati svoje šanse za dobar plasman. Gledao je utakmicu Travnika i Slobode u prošlom kolu, koja prema njegovim riječima nije bila lijepa za oko, ali u kojoj su domaćini zasluženo slavili rezultatom 2:0.

"Moramo ozbiljno shvatiti ovu utakmicu. Iako će biti teško igrati protiv Travnika koji je respektabilna ekipa mi moramo ići na pobjedu. Igrači Travnika imaju motiv odigrati dobru utakmicu, jer igraju protiv nas. Nemojmo zaboraviti da su često znali odnijeti bod sa Grbavice. Nama trebaju bodovi koji će nas održati u vrhu tabele. Cilj nam je da što više odmaknemo konkurentima u borbi za plasman u Evropu, pa tek onda da se borimo za titulu", rekao je Osim okupljenim novinarima.

Na konferenciji je rečeno da će južna tribina stadiona Grbavica biti zatvorena, a popularni "Manijaci" premješteni na sjevernu tribinu. Iako se snijeg otopio, južna tribina je u zavjetrini tako da leda još uvijek ima, te je opasnost od povrijeđivanja navijača velika.