Uoči duela s Veležom
0

Osim: "Strahujem od ove utakmice jer imamo imperativ pobjede"

Piše: D.B.
(Foto: N. Jamaković/Sarajevo-x.com)
Na današnjoj konferenciji za medije FK Željezničar pred prvenstvenu utakmicu sa ekipom Veleža, novinarima su se obratili trener ekipe Amar Osim i igrač "plavih" Goran Marković. Osim je istakao da ovo neće biti lak susret za njegove izabranike.

"Očekujem vrlo tešku utakmicu. Velež na Grbavicu dolazi rasterećen. Strahujem od ove utakmice jer imamo imperativ pobjede, a u posljednje tri utakmice kod kuće nismo postigli ni jedan gol. Bit ću zadovoljan i minimalnom pobjedom protiv Veleža", izjavio je Osim.

Trener "plavih" se osvrnuo i na lošiju formu svojih igrača na domaćem terenu, te na šanse koje FK Željezničar ima u borbi za titulu.

"Nismo toliko jaki kao prošle godine. Dogovorili smo se na početku drugog dijela sezone da ćemo gledati samo sebe. Da nije bilo neočekivanih kikseva, imali bi barem još četiri boda više. Prošle godine smo u sedam utakmica drugog dijela sezone osvojili 19 bodova. Sada moramo čekati kiks konkurenata i iskoristiti šanse za proboj na prvo mjesto", zaključio je Osim.

Svoje mišljenje o nadolazećoj utakmici sa Veležom, kao i neefikasnost na domaćem terenu u posljednjih nekoliko utakmica, sa novinarima je podijelio igrač FK Željezničara Goran Marković.

"Slabo smo igrali na Grbavici. Sloboda je došla rasterećena. U 10. minuti tog susreta nismo iskoristili najbolju šansu koju je imao Višća. Utakmicu sa Širokim Brijegom smo odigrali katastrofalno. U poluvremenu smo dogovorili i pokušali odigrati bolje drugi dio susreta, ali nije išlo. Velež također dolazi rasterećen. Moramo pobijediti kako god znamo. Oni su solidna ekipa, ali mi nemamo pravo na kiks", rekao je Marković.

Osim u ovom susretu neće moći računati na Elvira Čolića koji je povrijeđen i nije trenirao u posljednja četiri dana. Njegovo bi mjesto mogao zauzeti Mirsad Bešlija.

Utakmica između Željezničara i Veleža se igra na stadionu Grbavica u subotu sa početkom u 19:30 sati.