Drama u Madridu
479

Chiellinijeva gestikulacija igračima Reala: Koliko ste platili sudiju?

Klix.ba
Drama nakon prolaska Real Madrida u polufinale se ne smiruje. Društvenim mrežama kruži gestikulacija štopera Juventusa Giorgija Chiellinija iz koje se vidi da je igračima Reala, nakon što je sudija Michael Oliver dosudio penal, želio postaviti pitanje: "Koliko ste platili sudiju?"

Juventus je sinoć u Madrid stigao nakon poraza od 3:0 od Reala u prvoj utakmici četvrtfinala odigranoj u Torinu.

Stara dama je na sjajan način uspjela stići zaostatak, ali je u posljednjoj minuti sudijske nadoknade Realu dosuđen penal koji je u gol pretvorio Ronaldo, čime je meč u Madirdu okončan rezultatom 3:1 za Juventus. To je bilo dovoljno da Real s ukupnih 4:3 prođe u polufinale.

Penal je dosuđen nakon što je Lucas Vazquez pao u kaznenom prostoru nakon duela s Mehdijem Benatijom. Nakon što je Oliver dosudio penal, igrači Juventusa su se žalili, a crveni karton dobio je Gianluigi Buffon.

U gužvi koja je nastala nakon dosuđenog penala kamera je uhvatila kako Chiellini štoperu Reala Raphaelu Varaneu gestikulacijom želi reći da je Real platio sudiju.

Čak je nakon meča poručio da se "isto desilo Bayernu prošle godine". Chiellini je aludirao na prošlogodišnji prolazak Reala u polufinale Lige prvaka gdje je stigao nakon što je uz nekoliko pogrešnih sudijskih odluka savladao Bayern Minhen u četvrtfinalu.

"Ovo nije iznenađujuće. Prošle godine je Bayern prošao kroz ovo, sada je bio red na Juventus", kazao je Chiellini.