Liga prvaka
13

Chiellini: Imamo dovoljno samopouzdanja i znanja da pobijedimo najbolje timove u Evropi

Klix.ba
Giorgio Chiellini (Foto: EPA)
Giorgio Chiellini (Foto: EPA)
Trenutna ekipa Juventusa ima više samopouzdanja u odnosu na tim koji je poražen u finalu Lige prvaka prije dvije godine, tvrdi defanzivac Stare dame Giorgio Chiellini.

Juventus je poražen od Barcelone rezultatom 3:1 u finalu Lige prvaka u Berlinu 2015. godine, a sada ima odličnu šansu da se ponovo bori za trofej. Večeras će ugostiti Monaco u drugoj utakmici nakon što je u prvoj slavio 2:0.

"Najveća razlika između onog i ovog Juventusa je to što imamo više samopouzdanja. Mislim da prije dvije godine niko nije očekivao da ćemo stići u Berlin, no, rasli smo kako je takmičenje odmicalo. Pokazali smo previše respekta prema Barceloni u finalu, a to se odrazilo na naše performanse. Ovog puta znamo kako se trebamo ponašati u ključnim trenucima, imamo dovoljno samopouzdanja i znanja da se nosimo s najboljim timovima u Evropi te da ih pobijedimo", izjavio je Chiellini.

Juventus nema poraz u Ligi prvaka ove sezone, a u posljednjih šest utakmica nije primio nijedan pogodak. Trener kluba iz Torina Massimiliano Allegri je uprkos prednosti ipak oprezan, iako nijedan tim nije eliminisan u nokaut fazi Lige prvaka nakon što je dobio prvu utakmicu u gostima s dva gola prednosti.

"Nikad se ne zna u nogometu, moramo biti fokusirani. Monaco nema šta izgubiti, a ekipu čine kvalitetni nogometaši koji se bore za finale", rekao je Allegri.