Odigrano sedam utakmica
38

Chelsea "razbio" Nordsjaelland, Barcelona slavila protiv Benfice

Klix.ba
Foto: AFP
Valencia - Lille (Foto: AFP)
U okviru 2. kola Lige prvaka u terminu od 20:45 sati je odigrano sedam utakmica. Slavili su Chelsea, Bate Borisov, Barcelona, Braga, Manchester United i Valencia, dok su Juventus i Šahtar odigrali neriješeno.

BATE Borisov - Bayern 3-1

Domaći tim BATE Borisov imao je više sreće od njemačkog Bayerna u prvom poluvremenu utakmice na stadionu "Dinamo". U 23. minuti Aliaksandr Pavlov je zahvaljujući asistenciji Aleksandra Volodkova poveo domaćine u vodstvo 1:0. Vodstvo BATE-a povećano je u 78. minuti kada je Edgar Olekhnovich dodao loptu Vitaliju Rodinovu koji je postigao pogodak.

Pred sami kraj, u 90. minuti Franck Ribery smanjuje rezultat na 2:1, ali to nije bilo dovoljno za preokret Nijemaca. U 90. minuti domaćini su uzvratili i ponovo povećali vodstvo golom Ranana.

Utakmica je okončana rezultatom 3:1.

Benfica - Barcelona 0-2

Na stadionu "Estadio da Luz" moglo se vidjeti mnogo akcije večeras. Benfica i Barcelona su se žestoko borili, ali gostujući tim je svoju nadmoć pokazao već u 6. minuti kada je Alexis Sanchez uz asistenciju jednog od najboljih nogometaša svijeta Lionela Messija postigao gol. U drugom poluvremenu Španci su potvrdili prednost s još jednim golom u 56. minuti. Strijelac je bio Cesc Fabregas, a asistenciju je pružio ponovo Messi.

Utakmicu je nažalost obilježila stravična povreda kapitena Barce Puyola, koji je slomio ruku nakon pada u šesnaestercu.

Galatasaray - Braga 0:2

Već na samom početku meča između Galatasarayja i Brage dodijeljen je žuti karton domaćem igraču Felipeu Melou zbog starta na Rubena Micalea. Utakmica je kratko prekinuta jer je Micael ostao ležati ne terenu. Ali to ga nije spriječilo da nastavi igru i u 27. minuti zabije gol kojim je svoj tim poveo u vodstvo 1:0. Braga je prednost udvostručila u posljednjim sekundama utakmice.

CFR Cluj - Manchester United 1-2

Utakmica između CFR Cluja i Manchster Uniteda bila je vrlo napeta. Cluj je poveo u 14. minuti golom Pantelisa Kapetanosa 1:0, ali gostujući tim uzvratio je udarac i u 29. minuti golom Robina van Persieja te je bilo izjednačeno na 1:1. U ovom napadu pomogao mu je saigrač Wayne Rooney. U drugom poluvremenu isti dvojac dovodi United u prednost rezultatom 2:1 u 49. minuti.

Juventus - Šahtar 1:1

Nogometaši gostujućeg Šahtara oštro su krenuli u borbu u prvom poluvremenu što im se isplatilo u 23. minuti kada je Alex Teixeira uz pomoć Williana zatresao protivničku mrežu.

No, kao da je to razbudilo igrače Juventusa koji su se brzo dali u odbranu i 26. minuti uzvratili golom Leonarda Bonuccija te je rezultat bio izjednačen na 1:1.

Nordsjaelland - Chelsea 0-4

Na stadionu "Parken" utakmica je započela odličnim pokušajem gostujućeg igrača Victora Mosesa koji je pucao glavom ka protiviničkom golu, ali je lopta pogodila stativu. Oba tima pokazala su borbenosti i odlučnost da dođu do pobjede, ali gostima se posrećilo u 33. minuti kada je Mata, uz asistenciju Franka Lamaparda, postigao pogodak. U durgom poluvremenu Chelsea je dominirao terenom. Chelsea je još jednom slavio kada je u 80. minuti David Luiz zatresao protivničku mrežu. Nakon dvije minute mrežea domaćina se ponovo tresla kada je Mata zabio gol i doveo Chelseu u vodstvo od 3:0. U 89. minuti gosti ponovo postižu pogodak. Ramires je šutirao, a asistenciju mu je pružio Oscar. Utakmica je završena rezultatom 0:4 za gostujućuju ekipu.

Valencia - Lille 2-0

Igrači Valnecie pokazali su kako dobro znaju iskoristii prednost domaćeg terena. U 38. minuti Roberto Soldado je dodao loptu Jonasu koji je spremio u protiviničku mrežu, te su timovi na poluvremenu otišli u svlačionice s rezultatom 1:0 za domaćina.

U drugom poluvremenu Lille je pokazao više akcije, ali to nije obeshrabrilo nogometaše Valencie koji potvrđuju vodstvo golom Jonasa u 75. minuti.