Nogomet
0

Chelsea liječi rane novom ljetnom kupovinom

Totalsport
Fernando Torres (Foto: AP)
Fernando Torres (Foto: AP)
Chelsea je ove sezone doživio novi šok u Ligi prvaka. Prije dvije godine su izgubili finale od Manchester Uniteda nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca, a prošle su teško pokradeni u polufinalu protiv Barcelone.

Ovom zgodom su bili slabiji od Intera koje je s trenerske klupe vodio Chelseajev nekadašnji strateg Jose Mourinho. Pobijedio je Inter u prvom ogledu osmine finala na San Siru 2-1, a bio je bolji i u utorak na Stamford Bridgeu s 1-0.

Po izvorima Daily Telegrapha Chelsea će rane iz Lige prvaka pokušati zakrpiti tokom ljeta, a recept je poznat. Dogodit će se nove kupovine, pitanje je samo u kakvom obimu i koja su imena u pitanju.

Kako navodi isti izvor tri nogometaša koja su uvjerljivo na prve tri pozicije njihovih želja su Fernando Torres, Franck Ribery i Sergio Agüero. Kaže se, baš takvim redoslijedom.

Vlasnik Chelseaja Roman Abramovič navodno je dao uputstva sportskom direktoru Franku Arnesenu da po tom pitanju "dobro obavi posao".

"Nije bilo nikakve riječi među nama, samo pogledi. Spustio se Abramovič do nas u svlačionicu, ali stvarno nije rekao nijednu riječ. Žalost i ljutnja je očigledno u tom trenutku bila jako prisutna. Kod svakoga od nas", opisao je događaje iz svlačionice nakon poraza od Intera francuski reprezentativni veznjak Florent Malouda.