Frank Lampard
0

"Jedva čekam dolazak Mourinha"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Frank Lampard, Chelseajev vezni nogometaš i jedna od najvažnijih poluga londonske ekipe, najavljuje skorašnje susrete u osmini finala Lige prvaka s Interom kao ''romantične'' dvoboje.

Posebno je tu Lampard mislio na uzvratni dvoboj 16. marta na Stamford Bridgeu, kada će se na taj stadion vratiti bivši trener ''plavih'' Jose Mourinho. Portugalski mag napustio je Chelsea u septembru 2007. godine, a od prošle sezone je na čelu talijanskog prvaka Intera, koji će biti domaćin Chelseaju u prvom dvoboju osmine finala 24. februara.

"Ne mogu dočekati te utakmice. Mislim da je to najbolji ždrijeb koji se mogao dogoditi. Naravno, izvukli smo teškog protivnika, ali povratak Mourinha na Stamford Bridge bit će i za nas igrače Chelseaja veliki događaj, kao i za naše navijače, te za njega samog. Nakon žrijeba smo izmijenili nekoliko SMS poruka. I on je sretan s ovakvim žrijebom. Mourinho jako voli Chelsea. Nedavno je došao pogledati jednu našu utakmicu. Susreo sam ga prije dvoboja, pa mi je objasnio što njemu znači naš klub. On, kao što sam rekao, voli Chelsea, ali i naši navijači vole njega. Zbog toga će ta utakmici biti posebna i romantična. Naravno, Mourinho će učiniti sve što može kako bi nas pobijedio. No, ako ćemo tog mjeseca biti u pravoj formi, vjerujem u naš prolaz. Ipak, nikad se ne zna", kaže Lampard.

Chelsea nikada nije bio prvak Europe, iako je u zadnje dvije sezone bio vrlo blizu uspjeha. Prije dvije sezone je John Terry u finalu protiv Manchester Uniteda u Moskvi promašio penal, odnosno okliznuo se i pogodio stativu u udarcu koji je njegovoj ekipi mogao donijeti naslov, a prošle sezone je Chelsea vrlo nesretno ispao u dvije polufinalne utakmice protiv kasnijeg pobjednika takmičenja, Barcelone.

"S obzirom na tim koju imamo, realno je promišljati da bi ovo napokon mogla biti naša sezona u ligi prvaka. Prošlih sezona doista nismo imali sreće, pogotovo protiv Barcelone u prethodnom izdanju. Lige prvaka je najteže natjecanje za osvojiti, no, ako nam se ovoga puta sreća napokon malo i osmjehne, možemo uzeti taj naslov", zaključuje Lampard.