Ponuda za Dijamanta
12

Chelsea i Edin Džeko: Interes postoji, Roma spremna na prodaju, plata je jedini problem

Piše: K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Prema pisanju britanskog Sky Sportsa, ekipa Chelseaja je blizu potpisivanja defanzivca Rome Emersona Palmierija, dok bi transfer Edina Džeke mogao propasti zbog visoke plate koju ima Dijamant.

Plavci su s Romom dogovorili sve uslove vezane za Emersona koji je također prihvatio ponudu ekipe sa Stamford Bridgea, a ranije je pisano da bi u tandemu s njim na Otok trebao doći Edin Džeko.

Ipak, kolege iz Engleske prema najnovijim saznanjima pišu da bi Chelsea mogao odustati od dovođenja Džeke s obzirom na njegovu platu od četiri miliona eura, a kao glavni razlog navode njegove godine (31).

Chelsea je ranije pokazao interes za Andyja Carrola koji se u međuvremenu povrijedio, a Sky Sports pisao je o tome da Plavci žele dovesti i Ashleyja Barnesa iz Burnleyja da bi se kao posljednje ime pojavio ofanzivac West Hama Marko Arnautović koji od dolaska Davida Moyesa igra fantastično.

Edin Džeko odigrao je 85 minuta u sinoćnjem remiju Intera i Rome, a nakon susreta je trener Vučice Eusebio di Francesco kazao da je Dijamant važan igrač za projekt Rome, ali da ne odlučuje on o transferima. Na pitanje o transferu kapitena reprezentacije BiH, sportski direktor Rome Monchi kazao je da bi u tom slučaju doveo nove igrače.

Ono što je sigurno, interes Chelseaja za bh. napadača postoji, ali konačnog dogovora između tri strane još uvijek nema. S obzirom na transfer politiku Plavaca, vrlo je moguće da svakog trenutka odustanu od Džeke i da se pojavi neko potpuno novo ime.