Nedostojan kluba
27

Česi užasnuti Maksimirom: Stadion je ružan, sve je vrlo neudobno i zastarjelo

N. K.
Stadion Maksimir (Foto: GNK Dinamo Zagreb)
Stadion Maksimir (Foto: GNK Dinamo Zagreb)
Dinamo će večeras u Zagrebu dočekati Plzen u trećem kolu grupne faze Konferencijske lige, a stanjem stadiona Maksimir na kojem će se igrati ova evropska utakmice je zgrozila goste.
Češki novinar Jonas Bartoš je u tekstu za svoj iSport posvetio dobar dio prostora ovoj temi, istakavši da osjećaj nije nimalo udoban.

"Prostrani stadion Maksimir pamti puno bolja vremena. Probijate se kroz gust saobraćaj i parkirate kod betonskog diva. Stadion Maksimir sagrađen je na ivici višemilionske hrvatske metropole Zagreba još 1912. godine. Od tada je doživio tri renoviranja, od kojih je posljednje bilo 2011. godine. Na prvi pogled, stadion ne zadovoljava moderne parametre. Betonska konstrukcija propada, suprotna tribina je čak zatvorena za gledatelje zbog problema sa statikom. Igrači moraju ići na teren kroz tunel iz svlačionica koje se nalaze ispod zemlje, oko terena je široka staza. Cijelo područje izgleda vrlo neudobno i zastarjelo, malo ljudi uživa ovdje u igri", piše u tekstu.

Također je istakao kako je pogled s novinarske tribine zakomplikovan niskim krovom.

"To pogled na travnjak čini vrlo ograničenim, osjećate se kao da ste u kabini. Čudi da klub koji redovno zarađuje desetine miliona eura od prodaje igrača ne može stvoriti bolje okruženje za svoje nogometaše. Stadion je ružan, ali domaći navijači ovdje mogu napraviti pravu buku. Tribine izgledaju monumentalno gledajući s travnjaka. Ipak, zbog udaljenosti od igrališta, nemamo osjećaj da bi domaći kotao trebao 'kuhati' tokom utakmice. Gostima bi problem mogla predstaviti podloga. Kada uđete u prostor za igru, odmah ćete primijetiti da je podloga vrlo kratko ošišana i tvrda. Ako organizatori još posipaju teren vodom prije početka utakmice, može biti vrlo klizavo za igrače", dodao je.

Podsjetimo, nakon dva odigrana kola Plzen ima šest osvojenih bodova, a Dinamo tri.