Tata Fabregas
0

"Cesc mi je rekao da se želio upucati"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
"Moj sin se toliko radovao utakmici na Nou Campu protiv Barcelone. Na kraju je to bio jedan od najgorih dana za njega u životu", izjavio je otac Arsenalovog kapitena Cesca Fabregasa.

Fabregas je odrastao u nogometnoj akademiji Barcelone, ali je već sa 16 godina prešao u tim Arsenala, čiji je danas kapiten. U utorak su nogometaši Arsenala gostovali kod Barcelone u revanš utakmici osmine finala Lige prvaka, nakon što su u prvom susretu u Londonu slavili s 2-1. Bio je to i prvi Fabregasov nastup u Barceloni, nakon što je kao tinejdžer napustio taj klub.

Upravo je Fabregas ''kumovao' vodećem golu domaćina. Odlučio se za odigravanje petom u blizini vlastitog šesnaesterca. Loptu je presjekao Iniesta i poslužio Lionela Messija, nakon čega je Argentinac poentirao za vodstvo domaćina 1-0. Završilo je 3-1 za Barcelonu, pa se Arsenal oprostio od daljnjeg takmičenja.

"Razgovarao sam sa Cescom nakon utakmice. Bio je toliko uzrujan i rekao mi je da se želi upucati! S puno je entuzijazma gledao na tu utakmicu, protiv Barcelone na Nou Campu. Na kraju je to ispala jedna od njegovih najgorih večeri u životu", ispričao je tata Fabregas The Sunu.

"Njegova predstava bila je kakva je bila zbog lošeg fizičkog stanja. Od prvog trenutka je shvatio da nije ni trebao igrati. Već nakon 10 minuta je osjećao problem s nogom. Želio je dati svoj doprinos, ali je ispalo loše, a Barcelona je odigrala odličnu utakmicu", dodao je Fabregasov otac.

Fabregas je uoči utakmice bio upitan zbog problema sa zadnjom ložom. No, ipak je dobio zeleno svjetlo za nastup.